21. 9. 2016 Petr Pavlík

Sparťanský DJ: Musím hráče udržet v tempu

Mezi fanoušky je takřka neviditelný, ale bez něj by to jen těžko šlo. Ta správná hokejová atmosféra vzniká i díky jeho osobě. Řeč je o sparťanském diskžokejovi, který se permanentně stará o hudbu na domácích zápasech Sparty v O2 areně. Jeho jméno je ROBIN ŠEBEK alias Andre Casteq. Třiatřicetiletý DJ Sparty se svěřil o svém vztahu k pražskému klubu, rozpovídal se o jeho dosavadní největší zálibě a kromě toho prozradil, jak se dostal k práci za hudebním pultem.

Na úvod se musím zeptat, fandíte Spartě? Kdo vás k ní přivedl?
Dá se říci, že jsem sparťan už od narození. Ta krev mi prostě proudí v žilách. Strýc pracoval na Spartě a jako malý kluk jsem chodil brigádně malovat kruhy a loga na led. Když mi kamarád řekl, že se shání DJ, tak jsem ani chvilku neváhal a řekl si, že se má zkusit všechno. No a po pár zápasech jsem byl osloven, jestli bych tuto práci přijal.

Muzika se dává dohromady celou sezonu. Pokaždé se něco vypustí a zase nahradí něčím novým. Musím hrát jak pro hráče, abych je nabudil a udržel v tempu, tak i pro lidi v hale, aby byla skvělá atmosféra.
- Robin Šebek

Jak jste se dostal k profesi diskžokeje? Kolik let už tuto profesi provozujete?
To bylo čistou náhodou. Pracoval jsem v telekomunikačních službách a někdy se tam člověk opravdu nudil. Začal jsem shánět nějaké písničky. Nejdřív ty, co se mi líbily, a potom i ty, co by si člověk doma opravdu nepustil. No a pokud se nemýlím, tak má první diskotéka byla před patnácti lety na Nové Živohošti. Od té doby se věnuji muzice.

Před rokem se v Praze a Ostravě konal světový šampionát v ledním hokeji, kterého jste se zúčastnil také. Jak na tuto akci vzpomínáte?
Naprostá paráda a nezapomenutelný zážitek. Hrozně jsem si to užil. Čeští fanoušci jsou podle mě jedni z nejlepších na světě.

Jak jste prožíval přechod z holešovické haly do O2 areny?
Samozřejmě jako každému sparťanovi mi to přišlo moc líto. Ale když se na to podívám z té druhé strany, tak hala v Holešovicích už opravdu potřebuje nový kabát a jako jediný pražský klub hrající extraligu si zasloužíme reprezentativní halu, kterou O2 arena bezesporu je.

Vaším spolupracovníkem je moderátor Vojtěch Sklenář, se kterým jste nastoupil do Sparty současně. Znali jste se už někdy předtím?
S Vojtou jsem se neznal. Poprvé jsem ho potkal před prvním extraligovým domácím zápasem. Ale mohu říci, že asi po měsíci jsme si na sebe zvykli a teď už si dokážeme číst myšlenky, takže jsme sehraní.

Každou sezonu hraje halou jiná muzika. Jak probíhá vaše letní příprava? Jste během zápasů hodně ovlivněn momentální náladou týmu?
Muzika se dává dohromady celou sezonu. Vždy je co zlepšovat. Pokaždé se něco vypustí a zase nahradí něčím novým. Vždy se domlouváme s produkcí, co upravit. Písničky vždy ladím podle aktuálního stavu zápasu. Musím hrát jak pro hráče, abych je nabudil a udržel v tempu, tak i pro lidi v hale, aby byla skvělá atmosféra. Samozřejmě na mě ale doléhá aktuální nálada týmu. Jsem tu od toho, abych udržel skvělou náladu a popřípadě ji zlepšil, když se nedaří.

Fanoušci si velmi užívají "Pátou". Co se honí hlavou vám?
Nepopsatelný pocit a husí kůže po celém těle. Myslím, že to máme všichni stejné, nebo ne? (směje se)

4
Sparťanský DJ Robin Šebek začíná na Spartě svou čtvrtou sezonu.

Každý má koníček, při kterém si odskočí od dennodenních starostí. Vy jste prý vášnivý rybář. Jezdíte sám, nebo ve skupině? Jaké místo máte nejraději?
Rybaření je v podstatě mým nejoblíbenějším koníčkem. Letos jsem se začal věnovat muškaření, takže už víceméně rybařím sám, protože je zapotřebí mít kolem sebe dost místa. Ale když jedeme na kaprářské závody, tak to by jeden člověk nezvládl. To už jedeme v týmu, jinak nejčastěji rybařím v okolí Hanušovic.

Co byste na závěr vzkázal fanouškům?
Buďte stále tak skvělí, jako jste doteď a pojďme společnými silami dovést Spartu k vítězství a vysněnému titulu.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek