30. 9. 2016 Robin Mana

Forman: Soupeře jsme přinutili k faulům

Sparta se podruhé v extraligové sezoně představila domácímu publiku a tentokrát nenechala nikoho na pochybách kdo je favoritem utkání. Pražané třemi brankami potrestali častá vyloučení hostů a v poslední části již soupeře k obratu nepustili. Dvěma přesilovkovými góly se na výhře Sparty podílel útočník MIROSLAV FORMAN.

Míro, gratulace k vítězství. Vy osobně za sebou máte tříbodový večer, byl to pro vás zatím nejlepší zápas v sezoně?
Konečně se nám dařilo celé lajně, i mně, protože do teď to byla docela bída. Ale zvedli jsme se a je z toho super zápas.

V přesilovkách jste dali tři branky, byl to ten klíčový faktor zápasu?
Přesilovky nebyly od začátku sezony dobré. Teď jsme se na to víc zaměřili a myslím, že se nám to povedlo. Jednoznačně dnes rozhodly zápas.

Sice je to terpve druhý domácí zápas, přesto, připsali jste si první domácí výhru. To určitě povzbudí tým, navíc jste potvrdili venkovní výhru v Hradci?
Je to moc dobře. Doma se nám vždycky hraje výborně. Měli jsme netradiční úvod sezony, ale ty venkovní zápasy už končí a věřím, že chytneme nějakou šňůru a budeme bodovat víc utkání po sobě.

Ve druhé třetině byli hosté často vylučovaní. Bylo to vašim způsobem hry nebo spíš jeho nedisciplinovaností a individuálními chybami?
Myslím, že jsme je k tomu přinutili. Snažili jsme se hrát hodně na puku hodně bruslit a nutit je k faulům. To se nakonec ukázalo jako správná taktika.

Po zranění se vrátil kapitán Jaroslav Hlinka. Jaký je to pocit, že už jste v tomhle smyslu kompletní?
Jeho přítomnost v kabině a na střídačce je hodně znát. On se bude zvedat každý zápas a podle mě neodehrál vůbec špatný zápas, na to, jaké zranění měl. Je to skvělá posila.

19:38
takový byl celkový ice time nejvytěžovanejšího sparťana utkání Miroslava Formana

Už druhý zápas opět trénuje hlavní kouč Kalous, který se vrátil ze Světového poháru. Je i toto nějak na týmu znát, proměnila se nějak atmosféra?
Vždycky je to dobře, když je tam trenér navíc. Pan Kalous á velký respekt, ale já si myslím, že i pan Moták a pan Veber to zvládli výborně. Začátek sezony byl strašně těžký a body jsme sbírali. Nebyl tam žádný problém.

Dnes poprvé v sezoně jste nasbírli méně trestných minut než soupeř. I to byl asi hodně důležitý moment...
To jsem ani nevěděl. Začátek sezony byl od nás asi trochu nervozní, byli jsme často vylučování a to byla první věc, kterou jsme chtěli zlepšit.

Přesto má dnešní zápas jednu nepříjemnost, a tou je zranění Tomáše Netíka...
Tak Néťa je střelec, výborný hráč a já doufám, že bude v pohodě a nebude to nic nadlouho.

Co čekáte od zápasu s Kometou? Brno je posílené, hraje nahoře...
Co jsme viděl nějaké ty sestřihy, tak hrají opravdu velmi dobře. Moc se tam těším, mám tyhle vyhecované zápasy hodně rád. Po pádu Slavie do první ligy je to asi jeden ze tří největších soubojů sezony.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek