25. 9. 2016 Jakub Borovský

Junioři mají jednu výhru, dařilo se i dorostu

Pět zápasů čekalo o víkendu na mládežnické týmy Sparty. Z patnácti možných bodů získali sparťané jedenáct. Junioři a starší dorostenci odehráli po dvou zápasech. Méně šťastní byli junioři. V pátečním zápase přivítali doma Liberec, který si i přes vedení 4:0 odvezl z Prahy jen bod. Sobotní zápas v Českých Budějovicích Pražanům ale nevyšel a prohráli 0:3. Úspěšnější byli starší dorostenci, ti dokázali vyhrát dvakrát 5:4, když nejdříve zvládli obrat na Kladně a následně ovládli i zápas v Letňanech. Tu nejlepší formu nadále ukazuje mladší dorost, který si pohrál s Kladnem a zvítězil 8:2.

Junioři

  • Umístění: 11.
  • Body: 11
  • Bilance: 3-1-0-3
  • Skóre: 21:26

Šesté a sedmé kolo DHL Extraligy juniorů se o víkendu týkalo také sparťanů. V pátečním souboji přivítali v Tipsport areně svého souseda v tabulce Liberec. Vzájemný zápas se nevyvíjel podle představ domácího týmu, který ve dvacáté šesté minutě prohrával již 0:4 a domácí borci mohli pomýšlet spíše na co nejdůstojnější výsledek.

Sparťané ale ukázali neuvěřitelnou vůli a během necelých čtyř minut dokázali ještě ve druhé třetině vyrovnat! V další části gól nepadl a utkání šlo do nastavení, kde pro domácí zajistil druhý bod za výhru 5:4 po prodloužení Vojtěch Kulda. O den později vyjeli svěřenci Pavla Gefferta do Českých Budějovic, kde po nevydařeném utkání prohráli 0:3.

ONLINE: Pátek 23. září - HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 5:4p

ONLINE: Sobota 24. září - HC Motor České Budějovice - HC Sparta Praha 3:0

Starší dorost

  • Umístění: 4.
  • Body: 15
  • Bilance: 5-0-0-3
  • Skóre: 28:24

Oba víkendové zápasy v rámci NOEN Extraligy staršího dorostu odehráli sparťané na ledě soupeřů. K pátečnímu utkání vyjeli dorostenci do Kladna. Utkání ale začali lépe domácí, kteří byli od začátku před Pražany o krok napřed. Sparta přestřílela soupeře 44:22, přesto Kladenští třikrát vedli o dvě branky.

Sparta se ale nevzdala, dokázala vyrovnat a rozhodující gól vstřelil necelé tři minuty před koncem Štěpán Čech, čímž zajistil svému týmu plný počet bodů po výhře 5:4. V sobotu přivítaly sparťany na svém ledě Letňany. Rychlý start zařídily góly na obou stranách, když se do dvoubrankového vedení dostali po třech minutách hokejisté Sparty, v šesté minutě už ale bylo skóre opět vyrovnané. Svěřencům Richarda Žemličky se podařilo Letcům odskočit, těm se vyrovnání na 3:3 ještě podařilo, ale na další dvě sparťanské branky už dorostenci z Letňan zareagovat nedokázali a sparťané získali díky výhře 5:4 plný počet bodů již potřetí v řadě.

ONLINE: Pátek 23. září - Rytíři Kladno - HC Sparta Praha 4:5

ONLINE: Sobota 24. září - HC Letci Letňany - HC Sparta Praha 4:5

Mladší dorost

  • Umístění: 1.
  • Body: 18
  • Bilance: 6-0-0-0
  • Skóre: 46:16

Mladší dorostenci zatím kráčí sezónou opravdu suverénně. Velkou herní pohodu a formu ukázali také v nedělním zápase ELIOD Extraligy mladšího dorostu na ledě Kladna. Na první sparťanský gól sice dokázali domácí po necelé minutě zareagovat a srovnat, pak se ale Pražané rozjeli a nedali svému soupeři šanci.

I v šestém letošním zápase dokázali získat plný počet bodů. Na vítězství 8:2 se čtyřmi body za gól a tři asistence podílel Marcel Čížek. Sparta zatím jako jediná ze všech týmů neztratila jediný bod a vede tabulku Západ o tři body před Letci z Letňan.

ONLINE: Neděle 25. září - Rytíři Kladno - HC Sparta Praha 2:8

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek