2. 5. 2016 Daniel Ryl

Sparta je pro úterní los CHL v prvním koši

Už v úterý 3. května bude jasno o tom, s kým se Sparta utká v základní skupině příštího ročníku Champions Hockey League. V tom uplynulém sparťané vypadli až v osmifinále s pozdějším finalistou Kärpätem Oulu. Další soupeře se svěřenci nového kouče Jiřího Kalouse dozví při losovacím ceremoniálu v Curychu, kde budou nasazeni v prvním losovacím koši. Ve hře jsou tak týmy z různých částí Evropy.

Sparta v něm doplní nejen Kärpät Oulu a obhájce trofeje Frölundu, ale také své soupeře z uplynulého play off Tipsport extraligy. Mezi nejlepšími týmy totiž budou i hokejisté Liberce a Plzně. Pražané tak kromě zmíněných týmů nenarazí ani na Curych, se kterým se utkali v předešlém ročníku a nebude se opakovat ani skupina se Ženevou a Storhamarem, jelikož ani jeden z týmů do příští sezony Champions Hockey League nezasáhne.

Všech 48 účastníků bude rozděleno do šestnácti skupin po třech týmech a okruh možných soupeřů Sparty se tak zúžil i o české celky z druhého koše – Mladou Boleslav, Vítkovice a Pardubice. Ve hře jsou ovšem další zajímavé týmy a některé z nich už Sparta v minulosti potkala třeba v zápasech European Trophy.

Fanoušci jistě pamatují souboje s Linköpingem, Färjestadem, HV71 či KalPou Kuopio. Ve třetím koši pak číhají staří známí Eisbären Berlín, Vienna Capitals či Adler Mannheim. Spartu však mohou čekat i poměrně exotické cesty, protože ve třetím koši najdete francouzské týmy Rouen a Gap, anglický Sheffield či hokejisty z polského Krakova.

Sparta může zamířit i do Čech, přestože se nemůže utkat se soupeři z extraligy. Ve třetím koši se totiž nachází i Orli ze Znojma, kteří v soutěži vystupují pod rakouskou vlajkou, jelikož hrají EBEL ligu, kde v předešlém ročníku skončili stejně jako Sparta na druhém místě.

Rozdělení košů pro los Champions Hockey League 2016/2017

1. KOŠ: Frölunda Göteborg, Tappara Tampere, Bílí Tygři Liberec, SC Bern, Red Bull Mnichov, Red Bull Salcburk, Skellefteå AIK, IFK Helsinky, HC Sparta Praha, ZSC Lions Curych, Luleå Hockey, Kärpät Oulu, HC Škoda Plzeň, HC Davos, Växjö Lakers, JYP Jyväskylä.

2. KOŠ: BK Mladá Boleslav, HC Lugano, Linköping HC, SaiPa Lappeenranta, HC Vítkovice Steel, EV Zug, Färjestad Karlstad, Lukko Rauma, HC Dynamo Pardubice, Fribourg-Gottéron, Djurgården Stockholm, TPS Turku, HV71 Jönköping, KalPa Kuopio, HK Nitra, HC Košice.

KOŠ 3: Eisbären Berlín, HC Orli Znojmo, Grizzlys Wolfsburg, Vienna Capitals, ERC Ingolstadt, Black Wings Linec, Adler Mannheim, Krefeld Pinguine, Stavanger Oilers, Esbjerg Energy, Junosť Minsk, Rouen Dragons. Sheffield Steelers, Comarch Krakov, Lorenskog IK, Gap Rapaces.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek