5. 9. 2019 Daniel Ryl

Piskáček: Máme za sebou dobrou přípravu

V generálce na extraligu prohráli sparťané na ledě Mladé Boleslavi 0:3, kde inkasovali všechny góly v prostřední části, ale i přes porážku je může těšit dobrý výkon. Středočechy totiž na jejich ledě přestříleli, jenže Gašpera Krošelja ani jednou nepřekonali. „Nemusíme být skleslí. Zápas už měl extraligové parametry, jsme připraveni dobře,“ těší po posledním přípravném utkání obránce JANA PISKÁČKA, který už netrpělivě vyhlíží čtvrteční start proti Plzni.

V čem nás Mladá Boleslav přehrála?
Bylo to docela vyrovnané utkání. Nebyli nějak extra lepší, akorát dali dva góly po našich menších chybách. My jsme je přestříleli, ale jejich gólman měl i trošku štěstí a vychytal nás.

Šancí jste měli mnoho, ale nakonec jste nedali ani jeden gól. Nechyběl vám větší klid v koncovce?
Nemyslím si, že by nám chyběl klid. Pár situací bylo možná trošku přehraných, kdy jsme dali přihrávku navíc, ale jinak nemusíme být skleslí. Byli jsme dneska vyrovnaným soupeřem. Oni bohužel dali tři góly, zatímco nám tam nic nepadlo.

Jak ses po návratu na led cítil ty?
Cítil jsem se docela dobře. Dal jsem tomu v tréninku hodně, zítra to bude asi trošku horší, protože mě bude bolet tělo, ale bude to dobré.

5-4
Sparta odehrála v letní přípravě celkem devět zápasů s pozitivní bilancí pěti výher a čtyř porážek. Zahrála si proti týmům z Evropy i Česka.

Z utkání odstoupil ze zdravotních důvodů Lukáš Pech, kterého dohrál Martin Ševc. Nemůže se to na týmu přece jen podepsat, když vidí svého parťáka v tomto stavu?
Určitě to je nepříjemné, ale hrajeme hokej. Víme, co se může stát a Lukáš snad bude v pořádku. Bohužel to k hokeji patří, byl to nebezpečný souboj, ale rozhodčí ukázali, že to faul nebyl. Hlavní je, aby byl Lukáš v pořádku a připravený na sezonu.

Při cestě kolem střídaček ještě Martin Ševc něco pokřikoval, jste na tyto provokace zvyklí?
To jsou takové... (odmlčí se) Po takových soubojích tam padá hodně slov. To je v hokeji normální. Takových lidí, kteří tohle dělají, je v extralize hodně.

Máte za sebou náročnou přípravu, lze ji hodnotit pozitivně?
Určitě ano! Zápasy byly super, byly těžké, což je dobře. Takhle to má v přípravě být. Nebyly to jen zápasy v Německu, ale kvalitu měly i zápasy proti českým týmům. Poslední utkání už mělo extraligové parametry, takže věřím, že jsme připraveni dobře.

I přes vydařenou a kvalitní přípravu už se asi na ostré zápasy pekelně těšíte, nemám pravdu?
Jasně, těšíme se! Letní příprava je těžká a nepříjemná. Už si přeju, aby to začalo. V přípravě to totiž moc neutíká, ale v sezoně už půjdou zápasy rychle za sebou, takže se moc těším.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek