19. 1. 2020 Dáša Šamanová

Machovský: Těžká výhra, fanouškům patří dík

Svěřenci Uweho Kruppa si z domácího zápasu proti Pardubicím odnáší dva body za výhru 2:1 v prodloužení. Ve druhé třetině se na ní gólově  podílel David Tomášek, v prodloužení rozhodl Lukáš Pech. Náš tým ale v nedělním utkání podržel hlavně brankář Matěj Machovský, který odchytal dva zápasy ve dvou dnech a připsal si asistenci na vítězný gól. „Jsem rád, že lidi vydrželi až do konce, chvílemi bylo utkání nekoukatelné. Jsou skvělí a patří jim velký dík,“ usmíval se po zápase Machovský.

Dva body s Pardubicemi byly docela vybojované. Jak hodnotíš dnešní utkání?
Zápas byl ubojovaný, těžký. Pardubice do toho vlétly, měly více ze hry. Jsem rád, že jsme to uhráli, ale bylo to hodně těžké.

Měl jsi 33 zákroků, tým jsi hodně podržel.
Od toho tam jsem. Když nezachytá gólman, těžko se vyhrává. Bylo hodně tyček a štěstí, ale to je někdy potřeba.

Ve druhé třetině jsi docela zariskoval, když ses vydal daleko z branky a střetl se s Denisem Kusým. Nebyl jsi po střetu otřesený?
Viděl jsem, že jede pro puk a bude tam asi dřív než náš obránce. Tak jsem vyjel ven a odehrál puk pryč. Chtěl jsem mu ještě dát tělo, ale jak byl nízko, tak měl větší rychlost a souboj jsem prohrál. Ale nevylučoval bych za to, byl to souboj o puk. Něco jiného je, když jsem v rohu a někdo mě semele, ale tady to bylo čisté.

Naposled jsme v prosinci s Pardubicemi prohráli, tentokrát jsme urvali vítězství až v prodloužení. Čím jsou pro nás zákeřní?
Mají spoustu šikovných kluků, teď jim přibyl ještě Michal Vondrka. Mají kousavé lajny a bylo to o tom, jestli promění své šance nebo ne. Hrají výborný hokej, góly teď moc nedostávají, většinou prohrávají zápasy jen o gól. Takže jsem rád, že jsme to urvali a dva body zůstaly doma.

Zmiňuješ Michala Vondrku, který odehrál za Pardubice první zápas. Byla jeho přítomnost na ledě znát?
Kdekoliv hraje, tak je to znát. Je šikovný hráč, který umí podržet puk, nahrát i vystřelit, takže je komplexní a pozvedne každý tým.

Tentokrát jsme hráli dvě utkání během dvou dnů, podepsalo se to na naší hře?
Těžko říct, to je otázka na vedení nebo na trenéry, já to nemůžu zhodnotit. Hraju pořád stejně, snažím se chytat puk a co předvedou kluci, to už na není na mně.

Odchytal si dva zápasy ve dvou dnech, nebylo to náročné?
Hokej se tak někdy hraje, v Americe to tak hrají prakticky pořád. Takže nic nového. Samozřejmě je to náročnější, ale já jsem za to rád, chci hrát co nejvíce zápasů.

Fanoušci byli dneska opět dost hlasití. Motivovali vás k vítězství?
Já jsem hlavně rád, že lidi vydrželi až do konce a neodcházeli, protože místy to bylo nekoukatelné. Ale tím, že jsme vyhráli, jsme se jim snad odvděčili za podporu, kterou nám dávají. Je neskutečné, že nás jedou podporovat třeba i daleko do Zlína, i v Drážďanech bylo strašně moc lidí. Jsou skvělí a zaslouží si velký dík.

Do pátku máte čas na odpočinek. Jak se připravíte na zápas s Olomoucí?
Stejně jako na každého jiného soupeře. V pátek hrajeme u nich, oni hrají hokej zezadu. Brání a čekají na protiútoky nebo přesilovky, takže to bude strašně těžký zápas, ale budeme se snažit vyhrát.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek