2. 12. 2022 Marek Táborský

​Sparťané opět ve velkém darovali svou krev!

Z desítek dárců se staly stovky, ze stovek tisíce. Šestnáctý ročník nejstaršího extraligového dobročinného projektu Sparťanská krev přilákal do odběrových místností skvělých 1230 dárců, z toho 159 prvodárců! Sparta navíc motivuje k celoročnímu darování krve s kartou sparťanského dárce, díky které mohou fanoušci dosáhnout na spoustu exkluzivních výhod.

Kartu sparťanského dárce krve si i po konci listopadu mohou fanoušci vyzvednout v holešovickém fanshopu. „Je skvělé, že si letos opět našlo cestu k odběrům krve přes 1200 osob. Jsme moc rádi, že se Sparta snaží motivovat k celoročnímu darování, což je pro nás a potenciální záchranu lidských životů to nejdůležitější,“ uvedla po úspěšném listopadu vrchní sestra z transfuzního oddělení Všeobecné fakultní nemocnice Mgr. Ilona Drdová.

Celkový počet dárců sparťanské krve: 1230

Prvodárců: 159


"Projekt Sparťanská krev není o každoročním překonávání rekordů. Je především o kontinuitě a budování co nejširšího spektra dárců krve. Dalším hlavním poselstvím je inspirace a motivace dalších dárců, což se každoročně daří. Velice mě těší, že se naší dlouholetou tradicí nechaly inspirovat i další kluby, které nás v tomto ohledu následují. Společně tak dokážeme darovat tisíce litrů krve,“ uvedla generální manažerka Barbora Snopková Haberová.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila