1. 12. 2021 Marek Táborský

​Sparťanská krev #15: Rekord těsně padl!

Patnáctý ročník dobročinného projektu Sparťanská krev byl navzdory složité aktuální situaci rekordní! I díky pomoci Armády České republiky si k odběrům ve Všeobecné fakultní nemocnici a do holešovické Tipsport areny našlo cestu o čtyři dárce víc, než v dosud rekordním ročníku 2019.

Celkový počet dárců se zastavil na čísle 1253, z toho 235 prvodárců. V konečném součtu se darovalo přes 563 litrů životně důležité tekutiny. „Nikdo z nás nečekal, že vzhledem k okolnostem může být tento ročník tím rekordním. Moc mě těší, že se u našich fanoušků stala Sparťanská krev tradičním listopadovým rituálem. Všem patří obrovský dík,“ uvedla generální manažerka HC Sparta Praha Barbora Snopková Haberová, která se spolu s Petrem Tonem a Pavlem Šrekem rovněž přidala mezi listopadové dárce.

„Sparta nám už popatnácté významně pomohla ke zvýšení počtu dárců v tomto měsíci. Věříme, že se mnoho z dvou stovek prvodárců vrátí do našich odběrových místností i v následujících měsících. Krev je totiž potřeba u nejrůznějších nemocí, úrazů a operací celoročně. Děkujeme všem sparťanům, kteří mají chuť tímto způsobem pomáhat," uvedla po úspěšném listopadu vrchní sestra z transfuzního oddělení Všeobecné fakultní nemocnice Mgr. Ilona Drdová.

Ke společným odběrům dorazilo také několik desítek zástupců Armády České republiky, kteří se vedle tradiční akce Sparta vzdává hold přidali také k nejstaršímu sparťanskému dobročinnému projektu. Konkrétně šlo o vojáky z Agentury logistiky a členy Vojenské policie. „Prostory mi připomínaly zázemí vojenské nemocnice. Krev jsem za svůj život věnovala už sedmkrát, nicméně v prostorách hokejové arény úplně poprvé. Navíc nás hokejisté provedli kabinou a šatnami, takže kromě dobrého pocitu jsem zažila i netradiční hokejový zážitek,“ svěřila se četařka Olga Kmentová z Agentury logistiky z Kostelce nad Labem.

Poukazy budou platit až později, a to na jakýkoliv zápas

Všichni dárci krve obdrželi po odběrech mezi dárky také poukaz na dvě vstupenky na nejbližší zápas se Zlínem. Bohužel kvůli aktuálním bezpečnostním podmínkám není možné vpustit do hlediště diváky se vstupenkami. Poukazy, ale také již vyzvednuté vstupenky na zápas se Zlínem, si budete moct vyměnit za vstupenky na jakýkoliv jiné utkání základní části ve chvíli, kdy se bezpečnostní podmínky opět zmírní. Poukazy a vstupenky si tak rozhodně ponechejte!

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek