13. 2. 2019 Daniel Ryl

Uwe Krupp: Porážku v Pardubicích beru na sebe

Po středeční porážce 1:4 v rámci 43. kola Tipsport extraligy na ledě Pardubic neměli sparťanští hokejisté důvody k radosti. Trenér UWE KRUPP vzal porážku na sebe, zatímco jediný střelec RICHARD JARŮŠEK nechápal špatný výkon svého týmu. "Vůbec to nebylo to, co jsme chtěli hrát," litoval po porážce autor jediné sparťanské trefy.

Sparta na východě Čech nezačala vůbec dobře, když prohrávala už od druhé minuty a nedokázala dostat Pardubice pod tlak. "Pardubice hrály od začátku velmi dobře a zaslouženě vyhrály," přiznal po utkání německý trenér Uwe Krupp. Kouč Sparty chválil soupeře za to, že byl rychleji u puků a proměňoval šance.

31
Sparta vyslala na branku Pardubic celkem 31 střel, ale gólem skončila jen ta z hole Richarda Jarůška.

V brance Jakuba Sedláčka skončily nakonec čtyři kotouče, které tak znamenaly porážku 1:4. "Už začátek zápasů nebyl dobrý. Porážku beru jednoznačně na sebe. Po zápase jsme si to s hráči vyříkali v šatně, chtěli jsme, aby pochopili, že musí hrát lépe," řekl po utkání sparťanský trenér, kterému dal za pravdu také útočník Richard Jarůšek.

Autor jediného sparťanského gólu nehledal po porážce výmluvy. "Utkání se hodnotí určitě špatně. Vůbec to nebylo to, co jsme chtěli hrát," kroutil po utkání hlavou. Ačkoliv se v posledních dvou zápasech prosadil čtyřikrát, tým nebral ani jeden bod. "Bylo to námi. Pardubice ujely a daly nám góly, takže rozhodly chyby individuální i v systému," mrzelo sparťanského útočníka.

Proti Mladé Boleslavi musíme hrát lépe, shodují se sparťané

Třetí porážka v řadě vzala i německého trenéra. "Myslím si, že ne všichni hráči si uvědomují situaci, v jaké se nacházíme. Pokud budeme hrát na 85 nebo 90 procent, budeme jen průměrný tým, a jak jsme viděli, nemůžeme tak vyhrávat," uvedl Krupp a upozornil, že jeho tým musí hrát v dalším utkání proti Mladé Boleslavi mnohem lépe.

Důležitost následujících soubojů vnímá také Jarůšek. "Je to nepříjemné. Řekli jsme si, že budeme hrát o šestku, ale teď to vypadá, že bychom se spíše měli bát týmů zespoda. Musíme se na to úplně jinak připravit, což si říkáme už poněkolikáté, ale stále tam nic není," štvalo bývalého hráče Mladé Boleslavi či Hradce Králové.

Autor hattricku z předešlého domácího zápasu proti Plzni si navíc uvědomuje, že Sparta nemůže týmy pod sebou podcenit. "Každý tým to má tak, že proti papírově silnějším týmům může jen překvapit. Naopak proti slabším týmům by bodovat měl, ale jak jsme dneska viděli, vůbec to neplatí. Týmy zespoda se chtějí obzvlášť na Spartu vytáhnout a Pardubice nás tentokrát přehrály," uzavřel Jarůšek.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila