13. 8. 2019 Daniel Ryl

První soupeř ze zahraničí, Sparta hostí KooKoo

Vstup do herní přípravy vyšel svěřencům Uweho Kruppa na jedničku, když doma jasně zdolali Slavii a Karlovy Vary. Po několika dnech tréninku je čeká další test, a to ve středu 14. srpna od 18:00, kdy přivítají v holešovické Tipsport areně finský klub KooKoo Hockey. Celek ze severu Evropy bude pro Spartu prvním letním soupeřem ze zahraničí a zároveň poslední domácí prověrkou před odjezdem do Chomutova a Německa.

Z kabiny Sparty: Zahraniční soupeři jsou zpestřením

Sparta se po vydařených zápasech proti Slavii (5:0) a Karlovým Varům (8:1) nadále tvrdě chystá na blížící se start nového ročníku Tipsport extraligy, ale ještě před ním ji čeká série přípravných zápasů proti atraktivním soupeřům ze zahraničí. Prvním z nich je právě finský KooKoo Hockey, po němž se sparťané utkají se Soči a představí se na turnaji v Mannheimu.

„Celou sezonu hrajeme proti stejným týmům, které známe. V přípravě potkáme kvalitní soupeře z dobrých lig, kteří nás můžou prověřit. Já to jen vítám,“ oceňuje pestrou paletu soupeřů reprezentační útočník Michal Řepík. I on se může v dalších dnech těšit na souboj proti Soči v Chomutově a následný trip do Německa, kde naši hokejisté změří síly s ambiciózními kluby Ženevou, Mannheimem a HV71.

KUDRNA PO VARECH: UŽ JSME TROŠKU ROZHÝBALI NOHY

Vstupenky na KooKoo i do Drážďan jsou stále v prodeji!

Vstupenky na utkání proti KooKoo Hockey můžete zakoupit online, ale do konce první třetiny budou v prodeji také v den zápasu od 14:00 hodin na pokladnách Tipsport areny. Cena vstupenek je 100 Kč bez ohledu na sektor a kategorii. Vstupné pro děti do 145 cm pak činí 20 Kč. Permanentkáři mají vstup zdarma, ale vstupenku si musí vyzvednout proti permanentce v zákaznickém centru. 

Fanoušci si nadále mohou pořídit také vstupenky na lednové open air v Drážďanech, kde se sparťané postaví na fotbalovém stadionu Litvínovu.

VSTUPENKY:

středa 14. srpna - HC Sparta Praha - KooKoo Hockey Oy - VSTUPENKY ZDE
Vstupenky na Open-Air v Drážďanech - INFO O PRODEJI

KooKoo? Tradiční soupeř se Slovákem v kádru

Finský klub KooKoo Hockey možná nepatří mezi nejúspěšnější kluby finské historie, ale rozhodně se řadí mezi ty nejtradičnější. Klub z města Kouvola, které se nachází na jihu Finska, a v němž se narodil známý jezdec rallye Toni Gardemeister, spatřil světlo hokejového světa v roce 1965. O dvaadvacet let později postoupil do nejvyšší soutěže, kde se ovšem udržel pouze tři sezony a do roku 2015 nastupoval ve druhé lize. Od ročníku 2015/2016 už je ale KooKoo účastníkem SM-liigy, ve které obsadil postupně jedenácté, třinácté, čtrnácté a opět třinácté místo. 

6
V historii hrálo za KooKoo pět českých hráčů a vedl ho jeden český trenér.

V ní ho v letech 2006 až 2009 vedl také český trenér Vladimír Kolek. Česká stopa je však daleko výraznější, protože v klubu působili postupně František Joun (1986 až 1988), Jan Vodila (1990/1991), Martin Tomš s Petrem Macháčkem (oba 2005/2006) a také Michael Kolarz (2007/2008).

Nejvýraznější tváří je norský obránce Alexander Bonsaksen, účastník světových šampionátů i olympijských her. V kádru KooKoo ale najdete také dva Američany, jednoho Kanaďana a Švéda, či slovenského útočníka Samuela Bučka s maďarským forvardem Vilmosem Gallem. Finské mužstvo má za sebou přípravný turnaj v Raumě, kde remizoval 2:2 s Lahti a následně padl 2:3 s TPS Turku. Přípravné období si, podobně jako Sparta, zpestří tripem po Evropě, přesněji řečeno po Česku, kde změří síly právě s naším týmem a o den později se představí v Liberci.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek