14. 1. 2022 Petr Pavlík

Němeček: Skvělý návrat, kluci mě podporovali

DAVID NĚMEČEK odehrál v duelu s Hradcem Králové svůj první zápas po vleklém zranění ruky, kvůli které musel talentovaný bek podstoupit operaci. Teď je zpátky a vyhlíží další ostré bitvy. „Sedět na tribuně není nic příjemného, v kariéře jsem si prošel podobnými situacemi. Jsem rád, že čekání je už u konce a můžu znovu hrát,“ přiznal.

V napínavém duelu proti Hradci jsme vstřelili čtyři góly a zodpovědným výkonem jsme dokráčeli k důležité tříbodové výhře. Jak bys ohodnotil celý zápas?
Odehráli jsme z naší strany super zápas. Celý tým skvěle pracoval, podali jsme týmový výkon. Pár kluků nám chybělo, o to víc jsme se semkli. Jsme rádi, že jsme předvedli parádní výkon a dotáhli zápas do vítězného konce. Obzvlášť proti tak silnému soupeři, jako je právě Hradec.

Probíhala před zápasem speciální příprava na extraligového lídra?
Ani ne. Hráli jsme s nimi už třikrát v sezoně, věděli jsme, co od nich máme čekat. Spíše jsme se chtěli soustředit na svůj výkon. Vyplatilo se, tři body jsou velmi důležité.

Do ostrého zápasu jsi naskočil po delší pauze vinou zranění ruky. Jak ses cítil?
Musím říct, že překvapivě velice dobře. Kluci mi návrat usnadnili, podporovali mě na ledě i mimo něj, za což jim patří velký dík. Byl to pro mě sladký návrat, moc jsem si ho užil.

Byl jsi během rekonvalescence se spoluhráči v kontaktu?
Ano, víceméně každý den. S kluky jsem normálně trénoval, v kontaktu jsme byli často.

Vzhledem ke své dlouhé rekonvalescenci, nebylo zranění pro tebe už frustrující?
Prožíval jsem pasáže, ve kterých jsem si říkal, že čekání je už dlouhé. Na druhou stranu posledních pár týdnů uteklo velmi rychle. Sedět na tribuně není nic příjemného, v kariéře jsem si prošel podobnými situacemi. Hráč pozoruje své spoluhráče a chce jim pomoct. Jsem rád, že čekání je už u konce a můžu znovu hrát.

V duelu proti Hradci chyběli na střídačce oba naši trenéři, které zastoupil jako dočasný hlavní kouč Tomáš Hamara. Mužstvo se však s nastalou situací vypořádalo výborně, souhlasíš?
Určitě. Měli jsme tři dny výborného tréninku, parádně jsme potrénovali a přenesli si svou hru i do zápasu. Přineslo to ovoce, za což jsme moc rádi. Musíme pokračovat ve svých výkonech i v dalších zápasech.

V dalším utkání poměříme síly s Libercem. Co od zápasu očekáváš?
Bude to další těžká bitva. Jsme v pozici, kdy je každý zápas pro nás ohromně důležitý. Není radno nikoho v naší lize podceňovat. Každé utkání je pro nás náročné, ale věřím, že pokud podáme podobný výkon jako proti Hradci, můžeme pomýšlet na úspěch.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila