17. 1. 2016 Daniel Ryl

Buchtele: Takové zápasy mám nejradši!

Po zápasovém volnu se sparťané představili na ledě Pardubic, kde se ujali vedení 3:0, ale těsně před koncem druhé třetiny prohrávali 3:4. Ještě před přestávkou ovšem vyrovnal JAN BUCHTELE, když využil zaváhání pardubické obrany. „Zdálo se mi, že přestali hrát, tak jsem toho využil,“ popisoval po utkání autor klíčového gólu. Sparta nakonec ve třetí třetině přidala další dvě trefy a z dramatického utkání na východě Čech si odvezla tři body za vítězství 6:4.

Sparta vstoupila do utkání velmi dobře a po první třetině odcházela do kabin s vedením 2:0. Ve druhé třetině však přišel nečekaný zvrat. „Zkomplikovali jsme si to zbytečnými fauly, hráli jsme často v oslabení a inkasovali jsme,“ okomentoval Jan Buchtele obrat Pardubic na 4:3. Pražané však vzápětí vyrovnali právě po trefě svého útočníka, ale během přestávky bylo v kabině hlučno.

„Něco jsme si k té třetině řekli, hlavně my hráči. Nakonec jsme to dodrželi a bylo to na ledě vidět,“ přiznal po utkání Buchtele, jenž narážel na lepší disciplínu ze strany svého týmu. Sparta na východě Čech inkasovala dvakrát v početní nevýhodě a potvrdila pozici nejhoršího týmu v oslabení. „Musíme si na vyloučení dávat pozor,“ uznal autor vyrovnávací a veledůležité trefy.

Ta padla celkem kuriózně po zaváhání pardubické obrany, když se sparťanský útočník dostal na modré čáře k puku a tváří v tvář Kopřivovi skóroval. „Bylo tam signalizované vyloučení a zdálo se mi, že přestali hrát a očekávali přerušení. Využil jsem toho, dostal jsem se do úniku a narval to tam,“ hodnotil svou jedenáctou branku s úsměvem na rtech. Případného ofsajdu se nebál. „Kdybych se bál, tak přestanu hrát taky. Nepískalo se, tak jsem jel.“

Vyrovnávací trefa v závěru prostředního dějství byla pro Spartu velmi důležitá a zároveň přibrzdila pardubickou euforii po parádním obratu. „Oba dva týmy to měly jako na houpačce. Taky jsme nebyli v nejlepším rozpoložení, když to otočili, ale zažili jsme euforii po pátém gólu. Věděli jsme, že už to utkání zvládneme,“ okomentoval průběh třetí části, ve které vstřelil vítěznou branku Daniel Přibyl.

Klukům baráž nebo sestup rozhodně nepřeju, přiznal Buchtele

Jeho spoluhráče z lajny ovšem mrzelo, že Sparta domácímu celku zdramatizování ulehčila. „Posadili jsme je na koně sami. Dost jsme chybovali a oni mohli dát gólů více. Můžeme být rádi, že jsme před přestávkou vyrovnali.“ Sparta dramatické utkání nakonec zvládla a odvezla si tři body. Buchtele ale před novináři přiznal, že mu takový průběh zápasu vyhovoval. „Nemám rád klidné zápasy. Mám rád vzrušení a podobné zápasy, jako byl tento. Pro mě to bylo super.“

1+1
Buchtele přispěl k výhře gólem a jednou asistencí.

Z hloučku novinářů vzápětí padl dotaz na to, zda Pardubicím výrazně uškodil desetiminutový trest Lukáše Nahodila po vyrovnávací trefě Pražanů. „Je to centr první lajny, takže to pro ně byla asi citelná ztráta. Chodí na přesilovky a hraje důležitou roli. My jsme to dokázali potrestat,“ potěšilo Buchteleho, který o pár vteřin později litoval trápení týmu, který ho vyslal do velkého hokeje.

„Mám s ním dva tituly, rozhodně mu nepřeju baráž, natož aby spadl. Pardubice mě vykoply do extraligového hokeje.“ Co stojí za trápením jeho bývalého mužstva? „Kluci si podle mě moc nevěří. Už když jsem tu hrál poslední sezonu, tak jsme hráli jen předkolo a i to nebylo nic příjemného.“

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek