2. 6. 2020 Daniel Ryl

CHL: Spartu čeká v prvním kole Lukko Rauma!

AKTUALIZOVÁNO 8. 9. | Naši hokejisté už znají jméno prvního soupeře v novém ročníku Champions Hockey League! V úvodním souboji o postup do dalšího kola vyzvou finské Lukko Rauma. Sparta po změně formátu a odsunu startu soutěže odehraje obě utkání 17. a 18. listopadu ve Finsku. V případě postupu ji čeká domácí duel s Ilves Tampere, případně dvojutkání v Mnichově.

Změna formátu je zaviněna aktuální situací v Evropě, která nemůže zaručit včasný start soutěže (více čtěte ZDE>>>). První kolo a osmifinále se tak odehrají na dvě utkání na půdě výše postaveného celku. V případě, že sparťané postoupí, v dalším kole vyzvou finské Tampere, nebo je čeká cesta na známý led do německého Mnichova.

Naši fanoušci se tak v prvním kole mohou těšit na ambiciózního soupeře ze severu Evropy, jehož dres hájí dva slovenští útočníci Kristian Pospíšil a Pavol Skalický. „Čeká nás typický finský hokej o bruslení a důrazu. Už jsme v minulosti hráli s Kärpätem i KalPou, takže s Finy máme bohaté zkušenosti. Budou to zápasy ve vysokém tempu a o pohybu, ale věřím, že budeme mít formu a postoupíme,“ hlásí útočník Lukáš Pech.

Na nový formát vyřazovacího pavouka, v němž po dvou zápasech postoupí tým s lepším skóre, se těší. „Nic se pro nás nemění. Naplno se hrálo také v základní skupině, protože se musíte probojovat do play-off. Já jedu každý zápas naplno, ať už je to základní skupina nebo vyřazovací část. Budeme chtít uspět a postoupit!“

KOMPLETNÍ LOS 1. KOLA CHAMPIONS HOCKEY LEAGUE:

Účast v Lize mistrů vyhlíží také trenér Josef Jandač. „Jsme rádi, že se Liga mistrů vrací na Spartu, protože si pamatuji, že jsme v něm hráli výborné zápasy. České týmy v Lize mistrů obecně nepatří k žádným otloukánkům. Sparta byla z českých klubů nejblíž, protože ve finále prohrála až v prodloužení,“ vzpomíná na úspěšné tažení sparťanský kouč.

Naši hokejisté se ovšem Raumy nebojí a chtějí postoupit dál. „Následující sezona vypadá na papíře neskutečně. Kromě extraligy budeme hrát také Ligu mistrů a Spengler Cup, kde nás čekají špičkové evropské a zámořské celky, ale máme nejvyšší vyhlídky a ambice na všech třech frontách,“ říká před losem brankář Michal Neuvirth, který v Champions Hockey League doposud nechytal.

Ofenzivní parťák Lukáš Pech má zkušenosti z Ligy mistrů výrazně bohatší: „Chceme minimálně zopakovat rok 2017 a ideálně zvítězit, protože když tehdy přišli fanoušci do O2 areny na semifinále proti Växjö, bylo to fantastické!“

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek