14. 10. 2015 Jiří Liebreich

Čajkovský: Rozhodla naše neproduktivita

Sparťanská neporazitelnost na domácím kluzišti skončila, postaraly se o to pozoruhodně houževnatým herním projevem Karlovy Vary. Hosté dokonale eliminovali snahu domácích o tlak v útočném pásmu a z utkání vytěžili dva body. Rozhodly až nájezdy. Mezi nejaktivnější hráče Sparty patřil slovenský bek MICHAL ČAJKOVSKÝ: „Příště musíme být produktivnější.“

Karlovým Varům jste podlehli po nájezdech, kde hledat hlavní příčiny neúspěchu?
Ačkoliv jsme si dokázali vytvořit gólové šance, tak jsme je nedokázali využít a dát víc branek. Protrápili jsme se nakonec až k samostatným nájezdům, tam už to je padesát na padesát.

Neprojevila se na mužstvu zvýšená únava? Tým měl velmi nahuštěný program...
Určitě je pravda, že jsme teď měli kalendář dost naplněný. Nemůžeme se na to ale vymlouvat. Musíme dobře zregenerovat a jít dál. V pátek hrajeme další zápas, čekají nás hodně silné Pardubice. Je důležité umět si po zápase správně odpočinout, abychom se cítili dobře.

Varům se v lize příliš nedaří, Sparta s tímto soupeřem však už dvakrát prohrála. Nejprve 3:6 venku, teď doma 1:2 po nájezdech. Čím jsou Karlovarští tak nepříjemní?
Před zápasem jsme si detailně rozebrali hru soupeře a řekli si, jakou budeme hrát taktiku. Ačkoliv jsme měli dost šancí, tak nám to tam nenapadalo. Každý zápas je jiný, příště ale musíme být víc produktivní. Vary byly silné především v důkladné defenzivě. Jsou to bojovníci, chtějí se proti Spartě ukázat. Také brankář Závorka je podržel.

Na čem je nyní třeba zapracovat před zápasem v Pardubicích?
Po zápase s Vary je jasné, že musíme zabrat ve hře v útočné třetině. Když budeme dávat tolik gólů jako v minulých zápasech, tak to bude dobré.

Do Sparty jste přestoupil z Hershey Bears z AHL (farma Washingtonu Capitals). V zámoří je od letošní sezony zavedeno prodloužení tří proti třem a divákům nabízí vždy úžasnou ofenzivní podívanou. Preferoval byste zavést tento model i v české extralize? Duel s Karlovými Vary by to jistě oživilo…
Zatím jsem žádné videa ze zámoří z tohohle nového prodloužení neviděl, bohužel. Určitě je to nesmírně zajímavé, to souhlasím. Do vyrovnaných a možná míň zajímavých utkání to může vnést více útočného hokeje, který si fanoušci přejí.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek