5. 9. 2019 HC Sparta

Do sezony s novým vedením i kapitánem

Do nadcházející sezony Tipsport extraligy vstupujeme s těmi nejvyššími cíli a hodláme naplnit hlavní myšlenku nové klubové kampaně NEZASTAVÍŠ. Výrazně posílený kádr nově povede jako kapitán Michal Řepík.

Jsme Sparta, jeden z nejtradičnějších hokejových klubů v Evropě. Značka, která vyvolává obavy a vzbuzuje emoce. Každý tým se proti nám chce vytáhnout. To nás ale nezastaví. Patříme do čela tabulky a nebojíme se to říct jasně a nahlas. Chceme bojovat o titul a děláme pro to maximum,“ prohlásila nová generální manažerka Barbora Snopková Haberová.

„Povedlo se nám přivést několik lídrů, které si před sezonou přál trenér Uwe Krupp. Rozdíloví hráči jako Michal Řepík, Marek Kvapil či Adam Polášek přinesou do již silného týmu potřebnou kreativitu a hlavně stabilitu,“ doplnila generální manažerka.

Roli patrona sezony přijal pan Viliam Sivek, velký oblíbenec fanoušků a někdejší generální ředitel Sparty, který zvedl klub ze dna a v sezonách 2005/2006 a 2006/2007 s ním vybojoval titul. „Nejraději vzpomínám na to, jak jsme na Spartě táhli za jeden provaz. Všichni od vrátného až po fanoušky. Dva získané tituly byly třešničkou na dortu, ale pokud Sparta půjde do nové sezony s pokorou a bude soudržná, může uspět,“ věří nový patron sezony Viliam Sivek.

Generálním partnerem zůstává už čtvrtou sezonu společnost BILLA ČR. Ta opět nechybí na nových dresech Sparty, která bude v této sezoně nastupovat na domácím ledě v bílé sadě dresů, zatímco rudou kombinaci bude oblékat ve venkovních duelech.

Novinky: kapitán Řepík, kampaň #NEZASTAVÍŠ i show pro fanoušky

Po úspěšné přípravě, ve které jsme dokázali porazit všechny české soupeře, finské KooKoo, německého mistra z Mannheimu a navíc svedli vyrovnané bitvy s TOP evropskými celky, vstupuje do sezony s optimismem i trenér Uwe Krupp. 

„Přivítal jsem v kádru několik talentovaných a kvalitních hráčů. Na nás teď je, abychom ukázali, že jsou pro Spartu ti praví,“ pochvaluje si. „Nově příchozího Michala Řepíka jsme se rozhodli zvolit kapitánem. Je to stabilní člen české reprezentace, sparťanský odchovanec, a především přirozený lídr kabiny,“ prozradil Uwe Krupp.

Spokojený je na začátku sezony i sportovní management. „Spolu s Jardou Hlinkou se snažíme být co nejvíce v kontaktu s Uwem i celou kabinou. Věříme, že pohodová a rovná atmosféra ponese ovoce,“ uvedl nový sportovní ředitel a nejlepší střelec sparťanské historie Petr Ton.

Ten se znovu potkal se svým hokejovým parťákem Hlinkou, nejproduktivnějším hráčem v historii klubu. „Potřebujeme zvládnout hlavně nabitý start sezony, kdy hrajeme z prvních devíti zápasů jen dva doma. To pro nás bude klíčové. Chceme se hned od začátku sezony držet na nejvyšších místech tabulky,“ dodal Ton. 

Sparta na mě působí velice silně, odhodlaně a bojovně. Cítím, že kabina, management i fanoušci jsou zpátky na jedné lodi. Společně budeme nezastavitelní.
nový patron sezony Viliam Sivek

Novinky na fanoušky čekají i mimo led. „Pro fanoušky jsme připravili celou řadu překvapení. Ať už jde o kampaň NEZASTAVÍŠ, nové intro, na kterém jsme spolupracovali se známým rapperem Marpem, chystané aktivity v rámci našeho Nadačního fondu HC Sparta Praha, nebo klasické stálice, jako Sparta vzdává hold, Sparťanská krev či charitativní závod Sparťanská pětka,“ připomíná nový člen představenstva Vít Šubert. „Už první zápas s Plzní 12. září bude skvělá show. Věřím, že si na zápasy Sparty najde cestu ještě více fanoušků než loni a společně naplníme podstatu nové kampaně NEZASTAVÍŠ,“ dodává Šubert.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek