19. 10. 2019 Petr Pavlík, Marek Táborský

Domácí série pokračuje, přijedou Pardubice

Náš tým v neděli změří síly s Pardubicemi, které v posledních zápasech výrazně zabraly a dokázaly potrápit favority z přední poloviny tabulky. Na vítězné vlně se ale vezou také sparťané, kteří mají v zádech pětizápasovou šňůru výher. Napínavé střetnutí, které bude zároveň prvním rodinným utkáním v nové sezoně, začíná v 16:00 hodin. V prvním nedělním domácím utkání se mohou nejmenší fanoušci opět těšit na doprovodný program v Galerii Harfa!

Doprovodný program v Galerii Harfa (13:00 - 15:00)

Stejně jako v loňské sezoně bude každé nedělní utkání doprovázet doprovodný program pro malé sparťánky v sousední Galerii Harfa. Před utkáním Sparty s Pardubicemi bude program v případě hezkého počasí probíhat venku před vstupem do obchodního centra.

  • nafukovací hřiště
  • Stiga hokej
  • omalovánky
  • maskoti Sparťák a Sparťáček

Každé dítě, které přinese do Zákaznického centra v O2 areně obrázek se sparťanskou tematikou, dostane i tentokrát volnou vstupenku na nedělní utkání!


Sparťané zlepšili efektivitu v útoku

Naši hokejisté mají za sebou vskutku velmi vydařenou pasáž základní části, jelikož v říjnu zatím ještě neprohráli! Svěřenci trenéra Uweho Kruppa navíc v posledních třech zápasech vstřelili minimálně pět branek, což je zatím jejich nejlepší bilance v probíhajícím ročníku.


Náš tým se v druhé polovině září vydal na těžký venkovní trip, který zpočátku nezačal dobře. Po prvních dvou prohrách nastal zvrat, po němž přišly čtyři výhry za sebou. Nejlepší zápasy pak sparťané odehráli v zápasech na Moravě, kde smetli Zlín i Vítkovice.

A své vítězné počínání si přenesli také na domácí led. Po téměř měsíční pauze přijel do hlavního města Litvínov, který promarnil dvoubrankový náskok. Náš tým mu nakonec uštědřil hořkou porážku v prodloužení. "Pomohla nám bouřka v kabině, další dvě třetiny byly slušný. Dva body jsme si zasloužili," přiznal po utkání Miroslav Forman, který v dresu Sparty nastoupil ke svému 401. zápasu v nejvyšší soutěži.

Tým od posledního utkání navíc posílil urostlý slovenský obránce Milan Jurčina, bek s velkými zkušenostmi z NHL, který přichází na zkoušku do listopadové reprezentační přestávky a možná naskočí už v neděli proti Pardubicím. "Je to zkušený silový hráč s vynikajícími fyzickými parametry, který by měl pomoci naší defenzivě," uvedl sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

"Mým úkolem bude zejména využívat svou velikost okolo mantinelů a při hře v oslabení," řekl po svém příchodu vzrostlý obránce. Kromě něho prodloužil spolupráci s klubem také další obránce Marek Ďaloga.


Změny v Dynamu: Konec řady opor i nové vedení

Vedení v Pardubicích nemělo během léta jednoduchou práci. Po úspěšně absolvované baráži skončilo v týmu několik tahounů včetně kanonýra Petra Sýkory a spolehlivého centra Rostislava Marosze, který dal přednost Bílým Tygrům. Kabinu opustili také francouzští útočníci Jordann Perret se Sachou Treillem. Další zápasy v dresu Dynama už nezapisuje ani Miloš Bubela nebo Jacob Cardwell. V obraně navíc odešel Marek Trončinský, jenž posílil Litvínov. Na listinu odchodů přibyl i zahraniční bek Nicholas Schaus.

Místo nich vedení angažovalo navrátilce Jana Koláře, který má být hlavním dispečerem obranných řad. Do útoku přišel pozvednout produktivitu Robert Kousal nebo Švéd Johan Harju. Novou brankářskou jedničkou má být zkušený Jakub Štěpánek, který společně s Ondřejem Kacetlem na začátku sezony vytvořili brankářský tandem. Do města perníku se navíc vrátil útočník Radoslav Tybor. Nebylo to ovšem vše, útok ještě doplnili Denis Kindl společně s exsparťanem Martinem Látalem.

LETNÍ ZMĚNY V KÁDRU PARDUBIC:

PŘÍCHODY ODCHODY
Denis Kindl (Ú, HC Škoda Plzeň) Jordann Perret (Ú, Mountfield HK)
Martin Látal (Ú, BK Mladá Boleslav) Nicholas Schaus (O, neznámo)
Radoslav Tybor (Ú, HC VÍTKOVICE RIDERA) Mathias Porseland (O, neznámo)
Jan Kolář (O, Amur Chabarovsk - KHL) Ilja Děrvuk (O, neznámo)
Michal Ivan (O, Drummondville Voltigeurs) Vojtěch Budík (O, HC Škoda Plzeň)
Robert Kousal (Ú, Brynäs IF) Brian Ihnačák (Ú, neznámo)
Jakub Štěpánek (B, HC Slovan Bratislava) Rostislav Marosz (Ú, Bílí Tygři Liberec)
Sébastien Piché (O, Mountfield HK) Petr Sýkora (Ú, HC Stadion Vrchlabí)
Johan Harju (Ú, Luleä HF) Petr Čáslava (O, HC Dvůr Králové nad Labem)
Matěj Blümel (Ú, Waterloo Black Hawks) Miloš Bubela (Ú, HC Banská Bystrica
Jan Kloz (Ú, ČEZ Motor České Budějovice - měsíční hostování) Marek Trončinský (O, HC Verva Litvínov)

Antonín Dušek (Ú, Nice)

Jacob Cardwell (O, Orlando Solar Bears)

Tomáš Rolinek (Ú, neznámo)

Dynamo v obrodě, nový trenér přinesl impuls

Pardubice za sebou nemají příliš povedenou sezonu, kdy až do poslední chvíle válčily o přežití mezi elitou. Tuhý boj v prolínací soutěži mezi extraligou a první ligou nakonec zvládly. Start do nového ročníku ale Východočechům vůbec nevyšel - ze sedmi zápasů dokázali zvítězit pouze jednou. Nepřesvědčivé výsledky vedly k odvolání kouče Ladislava Lubiny, jehož na začátku října nahradil dosavadní asistent týmu Radek Bělohlav.

Od té doby Pardubičtí chytili novou mízu a odstartovali stíhací jízdu. Východočeši vyzráli postupně na Kladno, Liberec a v neposlední řadě na Třinec. Také v utkání s Plzní dlouho drželi remízový stav, domácí dokázali utkání zlomit až ve třetí třetině. Nečekané skalpy pomohly Dynamu se odlepit ze spodní části extraligové tabulky.


Věděli jste, že...

8
Sparťanům se proti Pardubicím daří také venku, protože u nich vyhráli osmkrát z posledních devíti duelů!

Naši hokejisté v minulé sezoně dlouho drželi ve vzájemných soubojích pozitivní bilanci, kterou však nakonec pokazila koncovka základní části. Na dvě výhry sparťané nedokázali navázat a v domácích duelech prohráli 1:3 a poté v polovině února 1:4. Dvakrát ale dokázali vyhrát v Pardubicích.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek