28. 11. 2021 Petr Pavlík

Dvořáček: Příbův příběh je neuvěřitelný, klobouk dolů!

Vítězný návrat do domácího prostředí! Útočník DAVID DVOŘÁČEK svou trefou v první třetině odšpuntoval gólový účet zápasu, když překonal libereckého brankáře poprvé v utkání. „Myslím si, že jsme sehráli výborný zápas. Povedl se nám vstup, musíme ve svých výkonech pokračovat,“ nabádá svými slovy sparťanský útočník.

Koncentrovaný výkon, skvělý Saša Salák a druhá výhra v řadě. Jak bys ohodnotil domácí utkání proti Liberci?
Myslím si, že jsme sehráli výborný zápas. Povedl se nám vstup, řekl bych, že jsme navázali na předchozí utkání s Hradcem Králové. Měli jsme dobrý pohyb. Musíme ve svých výkonech pokračovat.

V první třetině jsi skóroval po velmi povedené akci. Jak nám pomohl rychlý vedoucí gól?
Určitě hodně. Každý gól na 1:0 týmu pomůže, mohli jsme hrát s větším klidem. Jsem rád, že jsem pomohl k cenné výhře.

Jak se vůbec zrodila celá gólová akce?
Kotouč byl za brankou a Sob mě krásnou přihrávkou uvolnil před brankou. Snažil jsem puk rychle zpracovat a střílet. Hodil jsem si ho do bekhendu, šel do blafáku a zakončil. Z naší strany skvěle sehraná akce.

Přemýšlel jsi ještě o jiném zakončení?
Popravdě vůbec. Celá akce proběhla velmi rychle. Z mé strany se jednalo o spontánní řešení, které vyplynulo ze situace na ledě.

V zápase proti Liberci jsi byl hodně vidět zejména svým bruslením. Jak ses cítil po fyzické stránce?
V každém zápase se snažím hodně bruslit, dávat hře pohyb a energii. Mým úkolem je hrát to, co ode mě trenéři očekávají. Myslím, že se mi zápas proti Liberci povedl. Celkově se snažím, abych byl týmu svou hrou co nejvíce prospěšný.

Poprvé po pětileté pauze naskočil v tuzemské nejvyšší soutěži sparťanský bojovník Daniel Přibyl. Co říkáš na jeho výkon?
Neuvěřitelný příběh. Nevím, jestli se vůbec někdy v historii něco podobného událo. Po pěti letech skočit do profesionální soutěže... Příba je obrovský bojovník. Hrozně mu přeju, ať se mu daří dál. Doufám, že se mu bude zranění už vyhýbat!

V průběhu utkání měl i jednu velkou šanci, kterou však neproměnil.
Předvedl skvělý výkon! Byl to jeho první zápas v extralize po dlouhé době. Pořád je šikovný na puku, rozhodně nic nezapomněl. Ve druhé třetině mohl skórovat, kotouč snad trefil tyčku. Škoda, že mu to nevyšlo, ale hrál výborně. Věřím, že takhle bude pokračovat dál.

I přesto, že jsme vyhráli, Liberec je stále naším sousedem v tabulce. Vnímáte to?
Pro nás je každý zápas velmi důležitý, potřebujeme bodovat co nejvíce. Snažíme se hlavně dívat na svůj výkon. Tabulka je hodně vyrovnaná. Proti Liberci jsme potřebovali vyhrát, jsem rád, že se nám to podařilo.

Vyhráli jsme podruhé v řadě. Vnímáš, že se tým postupně herně zvedá?
Určitě. Chceme jít postupně. Každá výhra nám pomůže, cítíme se mnohem lépe. Výhry nám dodají více sebevědomí, cítíme, že se zvedáme. Musíme makat dál a sbírat body.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek