13. 11. 2015 -red-

Dvougólový Barinka: Dramat už bylo dost

V této sezoně zatím obránce MICHAL BARINKA sbíral kromě ostrých obranných zákroků jen asistence, ale v utkání na ledě Hradce Králové zazářil jako střelec. V prvním zápase Sparty po reprezentační pauze se trefil hned dvakrát, a výrazně tak přispěl k vítězství 5:2. A co myšlenky na hattrick? "V kabině něco padlo, ale já na něj rozhodně nemyslel. Naposledy jsem ho dal tak v přípravce," smál se urostlý bek po zápase.

Sparta položila základ vítězství už v první třetině, kdy se prosadil šťastnou trefou Jiří Černoch a po něm právě Barinka. "Můj první gól, to byla vyloženě šťastná trefa. Snažil jsem se prostě jen trefit bránu. Nemířil jsem na žádné konkrétní místo, protože jsem měl puk pod nohama. Naštěstí to tam propadlo," popsal svou premiérovou branku v této sezoně.

Podruhé se Barinka prosadil ve 33. minutě, kdy bleskově Spartě vrátil dvougólové vedení po snížení soupeře. "To jsem dostal parádní nahrávku od Curtise," pochválil svého kanadského spoluhráče Hamiltona. "Tenhle gól na 4:2 nás uklidnil, při vedení o dva góly se hraje daleko lépe. Zaplaťpánbůh, že jsme to udrželi."

Sparta nakonec po pátém gólu do prázdné branky v podání Andreje Kudrny brala tři body za výhru 5:2. "Byl to hodně náročný zápas, hrálo se nahoru dolů. První třetinu jsme podle mě hráli lepší hokej my - jezdilo nám to, měli jsme šance, dali jsme góly. V té druhé Hradec dotahoval. Naštěstí nám tam napadaly další góly a pak už jsme si to pohlídali," shrnul jednatřicetiletý bek.

Právě defenziva byla tentokrát silnou stránkou Sparty, vždyť Hradec Králové měl v zápase střeleckou převahu v poměru 27 ku 19 střeleckým pokusům. "Jsem rád, že to celému týmu klapalo vzadu, Honza Lukáš chytal parádní zápas. Má na vítězství velký podíl, měl tam parádní zákroky. Klobouk dolů před ním,", pochválil Barinka mladého gólmana, který nastoupil do branky potřetí v sezoně od začátku utkání.

A další pozitivum? V poklidu a s jistotou sehraný závěr utkání, ve kterém sparťané nepřipustili žádné drama. "Dramatizování zápasů v závěru už jsme měli dost. Jsem rád za to, jak to dopadlo, ale samozřejmě tam ještě nějaké chyby byly. Těch se musíme vyvarovat a odstranit je," velí člen první sparťanské obranné dvojice do dalších zápasů.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek