24. 2. 2017 Tereza Velikovská

Dvougólový Buchtele: Už se do toho dostávám

Páteční zápas v Mladé Boleslavi byl pro útočníka JANA BUCHTELEHO tím zatím nejvydařenějším po jeho návratu z Kontinentální hokejové ligy. K zisku tří bodů důležitých v boji o co nejlepší umístění pro play off pomohl hned dvěma góly do branky Bruslařů. "Pár zápasů mi trvalo, než jsem se do toho pořádně dostal, ale už si to sedá. Myslím, že to bude dobré," těšilo dvoubrankového střelce po výhře 4:2.

Na ledě Boleslavi to tentokrát bylo drama až do samého závěru, kdy jste potvrdili zisk tří bodů do prázdné branky. Co se ve třetí třetině zkomplikovalo?
Dostali jsme se do vedení, které jsme si chtěli v klidu pohlídat, ale v závěru jsme bohužel inkasovali dost nešťastný gól. Padl po chybě na modré čáře, jim to vlilo novou krev do žil a následujících pár střídání na ledě lítali, napadali a byli hodně nepříjemní. My jsme to dokázali zkorigovat, ale poté si to ještě více zkomplikovali vyloučením. Do hry bez brankáře jsme je ale vlastně téměř nepustili. Dobře to dopadlo, chtěli jsme tři body a máme je.

Proti Bruslařům jste zvítězili už posedmé v řadě, tentokrát to ovšem na rozdíl od domácích výher 9:0 nebo 4:0 nebylo nic lehkého...
Každý zápas je samozřejmě jiný. Já osobně nemůžu hodnotit ty předchozí, na které jsem tu nebyl. Ale co si pamatuju z minulé sezony, tak každé utkání v Boleslavi bylo těžké. Druhá třetina byla hodně otevřená, lítalo to nahoru dolů a nás hodně podržel gólman. 

V první třetině měla více ze hry Boleslav, která vás přestřílela 13:6. Oddechli jste si o přestávce, že jste tlak přestáli a udrželi bezbrankový stav?
Vlétli na nás, chtěli si asi první třetinu pohlídat, abychom se nedostali do vedení. Z naší strany to bylo v úvodu takové vlažnější, ale pak jsme zapnuli a začali hrát důslednější. Víc jsme si věřili a bylo to znát. 

4 (3+1)
Tolik bodů už si Jan Buchtele připsal od svého návratu do Sparty.

Na 2:0 jste zvyšoval v přesilové hře, za střelce byl ale nejdříve označen Lukáš Klimek. Jak se celá situace seběhla z vašeho pohledu?
Byla to taková nepřehledná situace v přesilové hře, ale pro nás hodně důležitý gól. Pecháček mi to dal na modrou a já viděl, že kluci dobře cloní před brankářem a ten toho moc nevidí. Nahodil jsem to na bránu, jestli to někdo tečoval, nebo to prošlo čistě, to už je jedno.

Váš druhý gól na 3:1, to už byla jasnější situace...
Soupeř ztratil puk na modré čáře, Klíma mi ho posunul a jeli jsme do přečíslení čtyři na tři. Já jsem měl docela dost času, nikdo na měl nešel. Takže jsem zpomalil a vystřelil přes jejich obránce. Gólman to neviděl a bylo to tam.

S Třincem, který ve 49. také vyhrál za tři body, bojujete na dálku o druhé místo. Sledujete v této fázi sezony, jak se vyvíjí pořadí v tabulce?
Každý to po očku sleduje, když jde o co nejlepší umístění v základní části. My chceme všechny zápasy vyhrát a uvidíme, jestli Třinec někde klopýtne. Ale soustředíme se především na sebe. 

Do konce základní části už váš čekají pouze Litvínov, Karlovy Vary a Plzeň. S kým čekáte největší boj o tři body?
Těžko hodnotit, každý soupeř bude určitě nějak nepříjemný. Každé utkání je jiné a může se odvíjet všelijak.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila