30. 11. 2017 Matěj Mayer

Dynamo má bodovou sérii. Ukončí ji Sparta?

Druhou polovinu základní části načnou svěřenci Františka Výborného na pardubickém ledě. Dynamo si zatím vede obdobně jako Sparta – v tabulce mají oba celky shodně 35 bodů, Sparťané ale mají dohrávku s Vítkovicemi k dobru. Páteční utkání bude navíc jubilejním 250. vzájemným střetnutím v historii! V pardubické Tipsport areně bude vhozeno úvodní buly v 18.00 hodin.

Pardubice se zvedají. Bodovaly šestkrát v řadě

Dynamu se start do této sezony nepodařil a tým se potácel u dna tabulky. Zdálo se, že parta kolem Tomáše Rolinka půjde ve stopách minulé sezony, kdy Pardubice musely extraligovou příslušnost zachraňovat až na poslední chvíli v baráži. „Herně jsme v první čtvrtině nepropadali, ale výsledkově se nám některé zápasy nepovedly a poztráceli jsme body, které jsme potřebovali,“ hodnotí situaci předseda představenstva a generální manažer Dušan Salfický pro klubový web Pardubic.

Jenže Východočeši se zvedli – sbírají body a začínají stoupat tabulkou vzhůru. „V této čtvrtině se nám daří body dohánět. Chceme se posunout do klidnějších vod, jsme krok od vzestupu nahoru, ale také máme minimální náskok na spodek. Musíme zůstat psychicky silní a zopakovat tuto čtvrtinu, abychom v době, kdy se začne trhat tabulka, byli v jejím klidném středu,“ dodává Salfický. Jeho tým drží šňůru šesti zápasů, ve kterých dokázal bodoval. Během této série porazil vysokým rozdílem Liberec (5:1) a Litvínov (5:1).

V posledních třech zápasech nejprve Pardubičtí podlehli na ledě Třince až v samostatných nájezdech 2:3, poté si cenné tři body připsali za domácí vítězství 3:2 nad rivalem z Hradce Králové. Poslední mač sehráli svěřenci Miloše Holaně v úterý v Olomouci, kde bodovou sérii uchránili až na poslední chvíli. Olomouc totiž ještě 27 sekund před koncem vedla 2:1, jenže při závěrečné hře bez gólmana vyrovnal dělovkou od modré čáry Ty Wishart. Domácí pro sebe utkání rozhodli až prodloužení (3:2) a Pardubice braly alespoň bod. Do zápasu z důvodu zranění nezasáhly pardubické opory – obránce Petr Čáslava a útočník David Tomášek.


PARDUBICE VS. SPARTA ŘEČÍ ČÍSEL


Ve vzájemných zápasech vítězí hosté

Sparta a Pardubice se v této sezoně potkaly už dvakrát. Poprvé se jednalo o vůbec první utkání základní části 2017/2018. Pražané zavítali do východočeské Tipsport areny a v 32. minutě už měli třígólový náskok. Pardubice sice mohutně dotahovaly, ale po druhé brance, kterou dali 27,5 sekundy před koncem, už jim na vyrovnání nezbyl čas. Sparta si tak odvezla z jejich ledu všechny body za vítězství 3:2.

V druhém utkání už to byla zcela jiná písnička. Sparťané byli naladěni na vítěznou vlnu, v předchozím domácím utkání zdolali Liberec rozdílem třídy 7:1, a chystaly se na poslední tým extraligové tabulky z Pardubic. Dynamo se ale v šesté minutě dostalo do vedení a Sparta se střelecky trápila. V polovině utkání sice vyrovnal přesilovkovou trefou Zámorský, ale Pardubice měli ve 36. minutě vedení zpět. Konečnou výhru hostů 3:1 potvrdil gólem do prázdné klece Trončinský.

📸 Fotogalerie ze zápasu s Pardubicemi. #picture #photo #photography

Příspěvek sdílený hcspartapraha (@hcspartapraha),


Sestavy z posledního utkání

HC Dynamo Pardubice: Kacetl – Ščotka, Trončinský, Wishart, Cardwell, Mojžíš, Holland, Voženílek – Rolinek, Marosz, P. Sýkora – Treille, Bojko, Perret – Beran, Dušek, J. Sýkora – Vondráček, Poulíček, M. Kaut. Trenéř: Miloš Holaň.

HC Sparta Praha: Honzík – Pavelka, Michálek, Mikuš, Kalina, Švrček, Dvořák – Říčka, Vrána, Kudrna – Jarůšek, Hlinka, Reichenberg – Kumstát, Pech, Forman – Smejkal, Černoch, Uher. Trenéři: František Výborný a Jaroslav Nedvěd.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek