28. 7. 2020 Daniel Ryl, Marek Táborský

Informace o vstupenkách na hokejový pohár

AKTUALIZACE: Generali Česká Cup odstartujeme po změně termínu až 6. srpna na domácím ledě v holešovické Tipsport areně proti HC Škoda Plzeň. V pondělí 10. srpna bude následovat odložený zápas s Českými Budějovicemi. K přesunu došlo také u venkovního utkání na ledě Kladna, které odehrajeme 11. srpna. Ke změnám došlo z důvodu karanténích opatření v týmech Kladna a Českých Budějovic.

Informace o vstupenkách:

Kapacita Tipsport areny na zápasech Generali Česká Cup bude vzhledem k bezpečnostním opatření omezená na čtvrtinu. Na zápas se dostane maximálně 1 600 fanoušků. Všichni diváci budou muset na utkání povinně nosit roušky.

Vzhledem k bezpečnostním opatřením je možnost výběru míst omezená.

Maximální kapacita sektoru je 500 osob, přičemž v sektoru musí rozestup jedné sedačky a jedné řady, tzn. 25 % kapacity sektoru. Každý sektor bude mít vlastní vstup, sociální zařízení a občerstvení. Žádáme vás o dodržování bezpečnostních podmínek. Na domácí zápasy budou vzhledem k bezpečnostním opatřením uzavřeny sektory na stání. Před vchody do Tipsport areny bude zřetelně vidět, pro které sektory jsou určené. V Tipsport areně nebude možné přecházet mezi sektory a v jejich útrobách.

Držitelům Rudých karet budou doporučena místa v sektoru JIH A. I zde ale bude nutné dodržovat bezpečnostní rozestupy.

Další změny jsou vzhledem k aktualizovaným bezpečnostním opatřením vyhrazeny.

  • Kapacita Tipsport areny v Holešovicích je omezená na 1600 míst
  • 26. července byl spuštěn prodej zbývajících vstupenek pro ostatní fanoušky, permanentkáři mají nadále možnost vyzvednout si vstupenky zdarma, již ale nemají svá místa garantována
  • Vstupenky na zápasy s konkrétními soupeři zůstávají v platnosti nehledě na změny termínů.

Generali Česká Cup: novinka a zpestření letní přípravy

Generali Česká Cup je novinkou v českém hokejovém prostředí. Do přípravného období má přinést prestižní zápasy a zároveň vynahradit klubům letní přípravu, omezenou koronavirem v Evropě. V novém formátu je šestnáct mužstev rozděleno do čtyř skupin, ve kterých se týmy utkají doma a venku.

Svěřenci Miloslava Hořavy a Josefa Jandače vstoupí do skupiny A zápasem proti Motoru, následně je čeká utkání na Kladně, dvojzápas s Plzní, odveta na jihu Čech a na závěr domácí duel proti Rytířům. Dva nejlepší týmy z každé skupiny postoupí do klasického play-off, kde se hraje od čtvrtfinále až po finále.

Zajímavosti u našich soupeřů:

Extraligoví navrátilci z Českých Budějovic se před nastávající sezonou rozloučili s brankářem Milanem Kloučkem či útočníkem Lukášem Endálem, ale Motor zároveň solidně vyzbrojil! Branku by měl ovládnout zkušený Marek Čiliak, góly se očekávají od útočníka Miroslava Indráka a zajímavým jménem je také Daniel Voženílek z Litoměřic. Všichni sparťani se tak mohou těšit na duely s tradičním rivalem.


Sestup do Chance ligy se nevyhnul Kladnu, které po sezoně počítá ztráty. Do našeho klubu přestoupil útočník Ladislav Zikmund, ale nebyl jediným borcem na odchodu. V extralize zůstali také brankář Denis Godla i dlouholetý kapitán a srdcař Jakub Strnad. Výborná sezona vynesla Bradymu Austinovi pro změnu angažmá v KHL. Novou brankářskou jedničkou by měl být exkošický Andrej Košarišťan, do týmu se vrací také útočník Adam Kubík a přišli také Marek Račuk z Prostějova nebo Nicolas Hlava z Chomutova.


Řadu odchodů hlásí po povedené sezoně také Plzeň. V kádru indiánů už nenajdete na příklad Bohumila Janka, Lukáše Pulpána nebo Vojtěcha Němce. Západočeši však hlásí první švédskou posilu v historii klubu, když přivedli obránce Viktora Langa z Chomutova. Za pozornost však stojí i další jména. Vydařenou sezonu v Olomouci využil k přestupu útočník Pavel Musil, defenzivu vyztuží Matěj Stříteský a po sestupu Kladna se na západ Čech přesunul mladý útočník David Stach.

Trenéři chtějí uspět, ale šanci dostanou i mladí hráči

Spartu čeká nabitá sezona, ve které má na programu kromě Generali Cupu a Tipsport extraligy ještě Ligu mistrů a Spengler Cup. Ostrou přípravu na ledě odstartují sparťané v závěru července, pak už začnou ostré zápasy. „Na trénink na ledě najedeme ve čtvrtek 23. července, aby si hráči v prvních dnech osahali výstroj. Máme na programu nějaké testování a od pondělí 27. července už bychom chtěli začít s plným tréninkem na ledě,“ poodkrývá plány trenér Josef Jandač.

Ačkoliv Generali Cup nahrazuje přípravné zápasy, sparťanští hokejisté ho berou prestižně. „Máme šest zápasů ve skupině, pak je ve hře čtvrtfinále, semifinále a finále, což je pro nás s otazníkem. Chceme postoupit a uspět, ale samozřejmě si chceme v těžkých zápasech vyzkoušet také mladé hráče,“ dodal Jandač.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek