14. 11. 2018 Jan Hausmann

Jan Košťálek: Byli jsme u puků až jako druzí

Sparta podlehla doma Mladé Boleslavi 3:5, což bohužel znamená již třetí porážku před domácím publikem v řadě. Sparťané otočili stav z 1:2 na 3:2, jenže ve třetí třetině Boleslav třemi trefami zvrátila vývoj duelu na svou stranu. První branku Sparty na 1:1 vstřelil obránce JAN KOŠŤÁLEK, pro něhož šlo o již čtvrtý přesný zásah v sezoně. „Tak proč vám neřeknu, ale prostě nedáme víc gólů, než kolik jich dostaneme,“ snažil se přijít na kloub nezdaru Košťálek.

Sparta navzdory povedeným obratům na venkovních hřištích, kde vyhrála posledních šest utkání v řadě, opět prohrála doma. V prvním duelu po skončení reprezentační přestávky nenašla recept na až třináctou Mladou Boleslav. Bruslaři přestříleli Pražany v poměru 30:23, hattrickem ke tříbodové výhře Středočechů přispěl Michal Vondrka. „Já si nemyslím, že se nám daří, nebo nedaří doma. Hokej je o tom, že kdo přijde a udělá víc chyb, tak ten prohraje. A my jsme jich dneska udělali víc a prohráli jsme,“ hodnotil smutně po zápase Košťálek.

Třiadvacetiletý bek zažívá zatím osobně velmi vydařenou sezonu, co se produktivity týče. Ve 14 zápasech nasbíral 10 kanadských bodů (4+6) a v klubovém bodování obránců je druhý za Jeremie Blainem. Kanadský zadák má na kontě bodů 12. Ale ani Košťálkův zásah, kterým vyrovnával na 1:1, na body proti Boleslavi nestačil.

A Košťálek tak hledal slova jen stěží. „Byly tam odražené puky, které oni doklepli. My jsme se k nim dostali až jako druzí a soupeř z toho těžil,“ hledal hlavní příčiny porážky rodák z Prahy.

Vše ale mohlo dopadnout jinak. Ke konci zápasu za stavu 3:4 našel Kumstát výborným pasem před bránou zcela volného Pecha, jenže šikovný útočník tentokrát téměř osm tisíc přítomných diváků nerozjásal. Sparta tak musí seskupit síly a připravit se na páteční klání v Chomutově.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek