5. 8. 2020 Petr Pavlík

Jandač: Noví hráči rychle zapadnou

Sparťané už netrpělivě vyhlíží start prvního ročníku Generali Česká Cupu. Kouč JOSEF JANDAČ společně se svým trenérským kolegou Miloslavem Hořavou bude mít k dispozici takřka všechny své hráče. „Budeme chtít dát prostor mladým klukům, kteří jsou s námi v tréninku. Chceme sestavu dobře nakombinovat,“ podotýká zkušený kouč.

Ve čtvrtek vypukne první zápas Generali Česká Cupu. S jakým cílem půjdete do nového poháru?
Budeme chtít dát prostor mladým klukům, kteří jsou s námi v tréninku. Chtěli bychom zápasy vyhrávat, ale zároveň vidět v akci i mladší hráče. Chceme sestavu dobře nakombinovat. S přibývajícím časem nasadíme hráče, kteří by měli stabilně nastupovat v lize.

Na čem jste pracovali v uplynulém týdnu?
Trénovali jsme tak, aby si hráči zvykli na jiný režim. Bylo třeba se zaměřit hlavně na základní věci. Ze začátku jsme nebyli kompletní, k týmu se postupně připojili další kluci. Věřím, že i přes současnou situaci jsme na start poháru dobře připraveni.

Co bude hrát v sezoně hlavní roli?
Důležité bude to, aby kluci byli zdravotně v pořádku a měli vyléčené všechny šrámy. Chceme jít do nové sezony zdraví. Uvidíme, jak proběhne příprava, ale když pominu pohárové zápasy, bylo by dobré, abychom měli co nejmenší počet zranění.

V současné době se vám buduje nová kabina. Měli jste nějaké speciální požadavky?
Ani ne. Jen jsme se bavili o vylepšení posilovny. My trenéři potřebujeme, aby hráči měli ten nejlepší servis. Musíme mít dostatečný prostor pro regeneraci i stravování. A v neposlední řadě nesmí chybět kvalitní videotechnika. S plány na novou kabinu jsme moc spokojení.

Jak často sledujete zprávy týkající se pandemie koronaviru?
Upřímně? Snažím se to co nejvíc vytěsnit. Sleduju jenom základní informace, jako například opatření ze strany vlády, a pochopitelně nařízení, které se týkají naší sportovní činnosti.

V létě přišlo do týmu pár nových kluků. Jak jste spokojen s novými tvářemi?
Všichni hráči se musí postupně zabudovat, většina kluků je tu zatím velmi krátce. Když se budu bavit jmenovitě, Roman Horák je profesionál, který zapadne do každého týmu, jednak svým charakterem, jednak svým přístupem. Jsme rádi, že ho máme v týmu. Další hráči, jako jsou Jandus a Jeřábek, ti si postupně procházejí Spartou, nyní jsou zase o rok starší. Uvidíme, zda si řeknou o místo v sestavě. Myslím si, že mají dobrou šanci. Láďa Zikmund je výborný pracant, ukáže se na ledě, jak na tom bude. Těžké zápasy nám napoví.

A Tomáš Šmerha?
Tomáš je střelec, umí být velmi šikovný. Pracujeme ještě na fyzičce, kterou ale určitě dožene. V létě jsme spolu pracovali, nepůjde to hned. Tomáš je bezesporu hráč, který má hokej v krvi. V první lize není lehké nastřílet tolik branek, on to ale dokázal. K tomu, aby byl dobře připravený na extraligu, musí na některých věcech ještě zapracovat.

Plánujete ještě posílit obranné řady?
Když se naskytne nějaká konkrétní příležitost, určitě bychom ji uvítali. Uvidíme.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek