27. 6. 2022 Petr Pavlík

Junioři odstartují sezonu proti Plzni

Zatímco mládežnické týmy trénují pečlivě na suchu, sparťanští junioři už znají svůj jízdní řád zápasů na sezonu 2022/23. Svěřenci trenéra Richarda Žemličky se vhrnou do úvodního boje v základní části v sobotu 3. září domácím duelem proti Plzni. Níže si můžete přečíst kompletní přehled zápasů včetně vysvětlení hracího formátu juniorské extraligy.

Jednoduchý formát, čtrnáct týmů i návrat titulárního partnera

Juniorská extraliga, která od ledna nese staronový název DHL extraliga juniorů, odstartuje nezvykle brzy, a to v pátek 2. září. Základní část vyvrcholí 18. března a čítá celkem 56 kol. Mužstva jsou podobně jako v minulých sezonách rozdělena do územních dvojic kvůli snížení nákladů na cestování. V základní části se každý celek utká vzájemně s každým dvakrát doma a dvakrát venku. Vzhledem k tomu, že počet územních dvojic je lichý, vždy bude mít jedna dvojice v pátek volno a hned následující den v sobotu změří síly ve vzájemném utkání.

Rozdělení územních dvojic:

HC Energie Karlovy Vary – HC Litvínov
HC Škoda Plzeň – HC Sparta Praha
Bílí Tygři Liberec – BK Mladá Boleslav
HC Dukla Jihlava – HC Kometa Brno
HC Dynamo Pardubice – Mountfield HK
HC Olomouc – PSG Berani Zlín
HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Oceláři Třinec

Play off juniorské extraligy si zahraje osm nejlepších týmů. Vítěz základní části vyzve osmého, druhý celek se střetně se sedmým apod. Naopak tým, který se umístí po 56 kolech na posledním, čtrnáctém místě v tabulce, sestoupí přímo do nižší Ligy juniorů.

>>>FORMÁT DHL EXTRALIGY JUNIORŮ V SEZONĚ 2022/2023<<<

Repríza semifinále, moravský trip i třaskavá bitva s Třincem

Jak již bylo zmíněno, sparťané odstartují základní část v sobotu 3. září, kdy přivítají v domácím prostředí Plzeň. Pro oba týmy půjde o pikantní souboj, jelikož na jaře na sebe narazily v semifinále play off. Indiáni se radovali v sérii 4:2 na zápasy, a sparťané tak mají svému soupeři hned na startu sezony co vracet. Náš tým v dalším týdnu vyjede na první venkovní trip, když zavítá nejprve do Třince a o den později změří síly s Vítkovicemi. Svěřenci Richarda Žemličky v září vyzvou mimo jiné i Pardubice či Hradec Králové nebo soupeře z Mladé Boleslavi.

Soupeři v září DHL extraligy juniorů:

>>>KOMPLETNÍ ROZPIS DHL EXTRALIGY JUNIORŮ ZDE<<<

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek