10. 9. 2019 Daniel Ryl, Nicola Králová

Junioři začali s novým koučem vítězně

Úspěšný vstup do sezony za sebou mají také sparťanští junioři. Vicemistři předešlého extraligového ročníku už zahájili novou sezonu prvními dvěma výhrami v turnaji O Pohár DHL, v němž o víkendu zdolali Litvínov i Plzeň. Svěřenci nového trenéra Richarda Žemličky tak potvrdili úspěšnou letní přípravu.

Junioři Sparty zahájili novou sezonu pátečním soubojem proti Litvínovu, který po tuhém boji a stažení dvoubrankové ztráty zdolali 3:2 po samostatných nájezdech. „Utkání se nám nepovedlo. Začali jsme sice dobře a vytvořili si nějaké šance, ale postupem času šla naše aktivita dolů,“ přiznal po utkání trenér Tobiáš Slavíček.

Asistent nového trenéra Richarda Žemličky vyzdvihl výkon brankáře Oldřicha Cichoně: „Nájezdy jsou loterie, ale po tom, co Olda předváděl v utkání, jsme věřili, že dopadnou lépe pro nás. Kdybychom hráli celých šedesát minut jako třetí třetinu, měli bychom o bod víc.“ Brankář Sparty se činil také o den později ve druhém utkání s Plzní.

Parádní duel plný obratů, přesilovek i dvou gólů Západočechů ve vlastním oslabení bavil desítky diváků na tribunách a nakonec vyzněl lépe pro Spartu, která vyhrála 4:3 po prodloužení. „Pořád je tam spousta věcí, které musíme vylepšit. Hráli jsme aktivně, z čehož pramenily fauly, a měli jsme hodně přesilovek. Góly jsme ale začali dávat až ve druhé třetině, do té doby jsme neproměnili vůbec nic,“ připustil Slavíček.

Mladí Pražané tak potvrdili výbornou přípravu, ve které prohráli jen dva z osmi přípravných zápasů, a navíc zaujali i za českými hranicemi. Společně s A-týmem totiž odcestovali do Mannheimu, kde se zúčastnili prestižního DEL Junior Cupu. V nabité konkurenci špičkových týmů došli až do finále, v němž po velkém boji padli 1:2 se švédskou Frölundou.

VÝSLEDKY JUNIORŮ V LETNÍ PŘÍPRAVĚ:

Kobra Praha (3:1), ESC Drážďany (8:1), Slavia (5:3), Karlovy Vary (2:3), Plzeň (3:7), ESC Drážďany (5:0), IFK Helsinky (8:3), turnaj v Mannheimu (IFK Helsinky 8:3, St. Andrew´s College 3:5, Kloten 3:2, St. Andrew´s College 6:5sn, Frölunda 1:2), Kobra Praha (8:2), Plzeň (3:2p).

Nový kouč Žemlička: Máme kvalitu na všech postech

Tým jste přes léto omladili, přesto vám příprava vyšla dobře. Hodnotíte ji pozitivně?
Naše předzápasové období bylo trošku problematické, hodně hráčů se nám prostřídalo v Kadani a v Litoměřicích, tím pádem jsme ten tým neměli dlouhodobě pohromadě. Někteří hráči se tam rozhodli zůstat. Tudíž tým je oproti loňské sezoně trošku oslaben asi o sedm hráčů. Přípravné zápasy jsme zvládli, i když někdy to nebylo to pravé ořechové.

2.

Junioři se zúčastnili prestižního turnaje DEL Junior Cup v německém Mannheimu, kde v nabité konkurenci obsadili druhé místo.

Na turnaji v Mannheimu jste odvedli výbornou práci a skončili jste na krásném druhém místě. Ukázal turnaj vaši sílu?
Řekl bych, že jsme měli skoro kompletní tým, což bylo super, zahráli jsme si proti nejlepším týmům v Evropě. Turnaj jsme odehráli podle našich představ, až na finále, které jsme bohužel prohráli.

Jaká je největší síla vašeho týmu? Na čem je potřeba zapracovat?
Zapracovat musíme hlavně na zakončení a na rychlosti střelby, kde máme obrovské nedostatky. Také bychom potřebovali zlepšit obrannou fázi. Na druhou stranu máme v týmu spoustu kvalitních hráčů v obraně i v útoku. A nezapomínejme na gólmany, kteří jsou taky ve výborné kondici. Věřím, že to potvrdíme i v dalších zápasech.

S jakými cíli jdete do nového ročníku?
Chceme se hlavně zápas od zápasu zlepšovat, chceme hrát kvalitní hokej a zároveň vyhrávat. Zabojujeme o co nejvyšší umístění.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila