2. 4. 2016 Daniel Ryl

Na tribuně je to větší záhul, uznal Buchtele

Přišel, viděl, zvítězil. Útočník Sparty JAN BUCHTELE výrazným dílem přispěl k vítězství svého týmu na ledě Plzně a nejlepším možným způsobem tak oslavil návrat do sestavy. Byl to právě člen elitního útoku, kdo v závěru druhé třetiny dokonal obrat Pražanů a poté se svými spoluhráči dotáhl utkání do vítězného konce. I díky jednomu ze svých lídrů sparťané obrátili stav série a po dvou výhrách v řadě vedou 2:1 na zápasy. Už v neděli od 16:45 si mohou vybojovat mečbol.

Reprezentační útočník však staví vítězství nad svůj gólový příspěvek. „Strašně mě těší výhra, protože jsme to tady chtěli urvat. Já jsem se tam dvě třetiny nějak potácel, ale potom jsem se do toho dostal a už jsem si i víc dovolil,“ těšilo po utkání autora druhého sparťanského gólu. Právě ten dokonal obrat Sparty, který nakonec hosté dotáhli do vítězného konce.

Jan Buchtele

„Fantasticky to tam založil Příba, předal puk Hlínovi a mně už stačilo jenom nastavit hokejku. Klobouk dolů před klukama,“ chválil své spoluhráče z lajny, se kterými opět táhl Spartu za dalším triumfem. Základní kámen úspěchu sparťané položili právě dvěma góly během 53 vteřin v závěru prostředního dějství.

„Mohl to být jeden z faktorů. Pomohlo nám, že jsme šli do kabiny s vedením 3:1 a mohli být trošku víc v klidu. Sice jsme jim potom dovolil stáhnout náskok, ale závěr už jsme si pohlídali dobře.“ Pokud někdo Buchteleho sledoval podrobně, neuniklo mu, že navrátilec do sestavy utkání velmi prožíval. „Po gólu se mi hodně ulevilo. Potřebuji ve své hře nějaký moment, od kterého se můžu odpíchnout a dodá mi sebevědomí,“ vysvětluje samotný křídelník.

Emotivní hráč vzápětí přiznal, že během čtvrtfinálové série se Zlínem i v prvních dvou zápasech pořádně trnul. „Na tribuně je to větší záhul, než na ledě. Tady se můžu vycákat, fyzicky se vydat. Mám možnost něco změnit, ale na té tribuně jsou to takové nervy, že to je úplně hrozný.“ Rodák z Hradce Králové už je ale zdravý a může být silnou zbraní do dalších zápasů. Kolik jich ještě bude, to je otázkou.

„Že by byli po této porážce nervózní? Nemyslím si,“ odmítal dát sobotnímu vítězství velkou váhu. „Zítra je poženou lidi, budou nahecovaní a čeká nás velká bitva. Vědí, že výhru potřebují a my se jim jí snažit vzít stejně jako dnes. Chceme mečbol,“ zakončil odhodlaně Buchtele, jenž by byl rád, kdyby jeho tým navázal na průběh série se Zlínem.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek