28. 1. 2018 Petr Pavlík

Navrátilec Řepík: Škoda přesilovky pět na tři

Svoji obnovenou premiéru ve sparťanském dresu prožil v utkání proti Plzni bývalý útočník bratislavského Slovanu MICHAL ŘEPÍK, který si v utkání připsal čtyři střelecké pokusy, avšak společně se svými spoluhráči musel skousnout hořkou porážku. "Vesměs všechny kluky tady znám, takže to žádný velký problém nebyl. Doufám, že to v příštích zápasech bude jenom lepší," konstatoval po utkání.

Po návratu z Kontinentální hokejové ligy jste si zase zahrál za svůj mateřský klub. Jaké to pro vás bylo?
Máme za sebou velmi náročný a těžký zápas. Plzeň je dobrý tým a také to bylo vidět na ledě. Hokej měl spád a utkání bylo hodně vyrovnané. My jsme si to pokazili naší přesilovkou pět na tři, kterou jsme nevyužili. Stejnou možnost pak dostali oni a proměnili to. Poté jsme se snažili co nejdéle držet vyrovnaný stav, ale nepodařilo se. V této fázi se zápas lámal. Snažili jsme si něco vytvořit, nebylo to úplně fantastické, ale bylo to dané tím, že jsme hráli s dobrým týmem. Teď nás ale následující zápasy nic jiného nečeká. My se musíme zvednout a tlačit se více do branky.

Plzeň je v tabulce Tipsport extraligy suverénně první. Bylo na ledě znát, že přijel lídr soutěže?
Já jsem popravdě nevěděl, co od toho mám čekat. Dneska bylo vidět, že hrají v pohodě. Preferují rychlý, fyzicky náročný a nátlakový hokej, se kterým má soupeř co dělat. Musím jim pogratulovat, hráli době. My jsme ale nebyli o tolik horší, akorát se to podle mě zlomilo v těch zmíněných přesilovkách.

Byl jste ze začátku trochu nervózní?
Od začátku to bylo v pohodě. Vesměs všechny kluky tady znám, takže to žádný velký problém nebyl. Doufám, že to v příštích zápasech bude jenom lepší. Teď náš čeká důležitý boj s Kometou Brno a já věřím, že se ještě dáme, co se týče sehranosti, dohromady. Snad nám to bude fungovat ještě lépe, než tomu bylo doteď.

Měl jste od svého příchodu do Sparty jasné místo v sestavě?
To nevím, tato otázka je spíše na trenéry. Včera jsem už trénoval v této lajně, ve které jsem odehrál celý zápas. Myslím si, že to trenéři takhle plánovali.

Poslední utkání jste hrál před několika dny. Bylo pro vás o to snazší vrátit se v zápasovém tempu?
Je to tak. Nehrál jsem vlastně jen pár dní, což mi pomohlo. Se Slovanem jsem naposledy hrál v Minsku a předtím jsem měl za sebou pět zápasů v deseti dnech. Teď jsem se vrátil do Sparty a hned jsem naskočil do tréninkového procesu a i do zápasu.

Byl přestup do Sparty to, co jste si přál, když Slovan ztratil šanci na postup do play off?
Určitě. Slovanu zbývají poslední dva zápasy do konce základní části. Já jsem si chtěl tuto sezonu ještě prodloužit a jsem rád, že Sparta projevila o moje služby zájem. Samozřejmě vím, v jaké situaci se teď nachází. Musíme bojovat o desítku, v tabulce je bodový odstup minimální. My potřebujeme sbírat co nejvíce bodů a dneska se nám to nepodařilo. V úterý nás čeká další těžký zápas a musíme se snažit udělat do olympijské přestávky body. Jiná cesta není.

Kdybyste býval zůstal ve Slovanu, zítra byste odstartoval přípravu s českým národním týmem. Jak se na to díváte vy?
Kluci z Ruska se zítra scházejí k prvnímu tréninku. Myslím si, že zápasový rytmus je lepší než pořád jen tréninky. Já se k nim připojím asi kolem pátého února a bude ještě dostatek času na natrénování věcí. Nevidím v tom žádný problém, ale naopak mi větší zápasová vytíženost vyhovuje.

Myslíte si, že to, co Sparta nyní uhraje do olympijské přestávky, bude klíčové?
Jasně. Nevím, jestli úplně klíčové, ale bude to pro nás hodně důležité. Nechceme prohrát další tři zápasy, to už si pak ani netroufám tvrdit, jak by tabulka vypadala. Jdeme zápas od zápasu, a to musíme plnit.

Jak vlastně vaše rodina prožívala návrat do Prahy?
Musím zaklepat, všechno proběhlo v klidu. Máme tady byt, jsme tady doma, takže je to pro nás jednodušší.

Co říkáte na atmosféru, která doprovázela dnešní utkání?
Byla super. Upřímně jsem to trošku čekal, že přijde tolik lidí. Atmosféra byla parádní jak od našich fanoušků, tak od plzeňských. Hrál se super zápas.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek