30. 1. 2017 HC Sparta

Netík jde do Třince, tým doplní Jan Hlaváč

Sparta pouští Tomáše Netíka na hostování do konce sezony, jeho služeb využijí třinečtí Oceláři. Naopak stejně jako v předchozích ročnících se bude moci tým v klíčových bitvách spolehnout na zkušeného útočníka Jana Hlaváče, jenž se opět připojí k týmu v průběhu února. Níže naleznete podrobnosti k těmto transferům i případnému dalšímu posílení mužstva.

„V závěru přestupního termínu, který končí v úterý v půlnoci, řešíme více důležitých záležitostí a jednou z nich bylo i Tomášovo uvolnění,“ říká Jiří Kalous, sparťanský kouč a sportovní manažer. Tomáš Netík se vrátil po zahraničním angažmá do Sparty před minulou sezonou, kdy podepsal dvouletý kontrakt, a patřil k finančně nejlépe ohodnoceným hráčům. Prodělal však několik zranění a prakticky po celou dobu angažmá se mu nepodařilo získat pevné místo v prvních dvou formacích.

„Dlouhodobě monitorujeme hráčský trh a v rámci finančních možností klubu uvažujeme o posílení. Ušetřené finanční prostředky z Tomášovy smlouvy do konce tohoto ročníku můžeme využít na případné posílení,“ přibližuje situaci Kalous. „Vedeme konkrétní jednání, a jakmile bude cokoliv stoprocentně dohodnuto, budeme informovat naše fanoušky.“

Sparťanská ofenziva se v závěru základní části rozroste, stejně jako v posledních dvou sezonách, o útočníka Jana Hlaváče. Zkušený nerozlučný parťák hrající legendy Jaroslava Hlinky tak může navázat na závěr předchozího ročníku, kdy včetně play off odehrál 19 utkání a v nich nasbíral 13 bodů. „Honza se připojí k týmu v dohledné době. Samozřejmě bude potřeba, aby se dostal do tréninkového a zápasového rytmu, ale počítáme s tím, že by stejně jako v minulé sezoně měl být zkušeným hráčem, který rozšíří náš tým v klíčové fázi sezony,“ uzavírá Kalous.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek