6. 5. 2019 HC Sparta

Odchovanec Pšenička prodloužil smlouvu

Sparta si pojistila nadějného odchovance TOMÁŠE PŠENIČKU. Dvacetiletý útočník strávil většinu sezony na hostování v prvoligovém Prostějově, kde za patnáct utkání nasbíral 8 bodů.

Ve sparťanském dresu v uplynulé sezoně nastoupil do dvaceti zápasů a vstřelil svůj první gól, když rozhodl utkání proti Kometě Brno. V juniorské kategorii také hraje jeho mladší bratr Ondřej, mládežnický reprezentant a velká naděje Sparty. 

Jsme rádi, že jsme se dohodli na prodloužení smlouvy dalšího odchovance. Tomáš má velmi silné stránky, umí nabrat rychlost a přejít přes hráče, stejně tak je velmi dobrý v zakončení, i když v minulé sezoně se do šancí dostával, ale neproměňoval je,“ říká Tomáš Vrábel, sportovně-technický manažer a analytik. 

Víme i o jeho slabších stránkách, ale pevně věříme, že se ve všech atributech bude nadále zlepšovat a v průběhu tohoto kontraktu se nastálo usadí v sestavě prvního týmu,“ věří Vrábel. „Potřebuje také nabrat sebevědomí, velmi se nám líbil ale třeba už ve čtvrtfinálové sérii Chance ligy za Prostějov, který potrápil Vsetín až do sedmého duelu,“ uvádí Michal Broš, sportovní manažer.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila