23. 9. 2016 Daniel Ryl

Pech: Chybami dáváme soupeřům šance

Sparta dokázala bodovat už v pátém z dosavadních šesti zápasů, když na ledě rozjetého Chomutova získala bod. Po divokých třinácti minutách, v nichž padlo pět branek, se zápas brankově uklidnil a i díky trefě LUKÁŠE PECHA dospěl do prodloužení. V něm se nakonec radovali Piráti, kteří dokázali trestat chyby v obranném pásmu Sparty. Právě těch sparťanský útočník litoval a po třetí porážce za sebou nabádal svůj tým k tomu, aby zjednodušil hru před vlastní brankou.

Lukáši, v utkání jste vedli, poté jste dvakrát dotáhli ztrátu, ale nakonec berete pouze bod. Panuje tedy spokojenost, nebo jste spíše zklamaní?
Převládá spíše naštvání z předvedeného výkonu, ale bod bereme. Začátek zápasu byl dobrý, ale po prvním gólu jsme přestali hrát. Strašně lehkovážně ztrácíme puky v obranném pásmu, čímž pouštíme soupeře do šancí. Bohužel pro nás to Chomutov dokázal využít a šel do vedení. Bylo to jako na houpačce.

Není potřeba hru v obranném pásmu zjednodušit?
Ano. Musíme se v první řadě zamyslet nad tím, jak hrát ve vlastním pásmu. Hrajeme tam příliš komplikovaně, zbytečně si tím zavaříme a sami se dostaneme pod tlak.

Nemohl vám uškodit rychle vstřelený gól?
Podle mě to nehrál roli. Bylo to způsobem hry, protože jsme ztráceli strašně moc puků. Nedostávali jsme se k nim do třetiny a když se nám to podařilo, špatně jsme se vraceli a pouštěli je do přečíslení. Musíme si sednout a vyjasnit si to. Takhle to dál nejde, aby nám soupeř jel ve třech na dva třikrát za třetinu.

Co je tedy potřeba vylepšit?
Útočníci se musí lépe vracet, musíme hrát jednoduše a ve vlastním pásmu nic nevymýšlet.

Vy jste se konečně do statistik nezapsal pouze jako nahrávač, ale také jako střelec. Těší první extraligová trefa nové sezony o to více?
Jsem rád, že jsem gól dal a pomohl tím k bodu, ale je škoda, že jsem nepřidal další v prodloužení. Měl jsem tam šanci, kterou mi brankář pěkně vyrazil. Potom ujeli do přečíslení a rozhodli.

6
Pech si v Chomutově připsal šest střel na branku.

Už potřetí jste si zahráli prodloužení, ale ani jednou jste v něm neskórovali. Jak vůbec tuto novinku hodnotíte?
Hraje se nahoru dolů. Pro oba týmy je důležité, aby držely puk a zkusily zaútočit. Když to nevyjde, je potřeba střídat po jednom a hlavně zbytečně neztrácet puky. Soupeře tím pustíte do přečíslení, o čemž jsme se v Chomutově přesvědčili sami.

V Chomutově jste si připsali třetí porážku v řadě, ale bodovali jste v pátém z úvodních šesti zápasů. Jak tedy hodnotit start do sezony?
Určitě je vidět, že pořád musíme pracovat. Čeká nás ještě dlouhá cesta a náročná dřina.

TREFA LUKÁŠE PECHA ZAJISTILA SPARTĚ BOD

VIDEO: iSport.cz

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek