26. 2. 2017 Martina Nová

Pech: U prvního gólu mě to trefilo do zadku

Pohled na extraligovou tabulku musí sparťany těšit, ale ještě větší radost jim musí dělat kanadské bodování. O tři body před druhým Petrem Vránou vládne extraligovým hokejistům jeho parťák LUKÁŠ PECH. Zkušený centr nasbíral v utkání s Litvínovem dvě asistence a v duelu 50. kola zaokrouhlil svůj bodový zisk na symbolických padesát bodů! I díky němu si Pražané zajistili nejhůře třetí místo a úvodní čtvrtfinálové zápasy na domácí půdě.

Sparťané si průběh zápasu kontrolovali, do vedení šli již v první třetině po trefě Martina Gernáta, o několik okamžiků poté dokonce na 2:0 zvýšil Petr Kumstát. Právě u této akce si, i když trochu se štěstím, připsal Lukáš Pech první asistenci v zápase. „Trefilo mě to do zadku, potom to Petr výborně dorazil. Důležité je, že jsme to dobře sehráli před bránou, že dorážka byla úspěšná,“ usmíval se hráč s číslem 23 na zádech.

50

V zápase proti Litvínovu Lukáš Pech zaokrouhlil svůj počet kanadských bodů na 50 (19+31).

Za necelou minutu se Vervě podařilo umazat ztrátu na jeden gól, nicméně ve druhé dvacetiminutovce přišla třetí branka Pražanů z hole Jana Buchteleho, u níž Pech zaokrouhlil počet svých kanadských bodů na 50. Tím na čele produktivity Tipsport extraligy odskočil svým pronásledovatelům. „Nevím, jestli se náskok zvětšil, nebo nezvětšil, ale ještě zbývají dvě kola. Někdo může dát tři góly nebo pět bodů a bude to jedno, ale samozřejmě, že to těší. Nicméně uvidíme, jak to dopadne po 52 kolech,“ mírní nadšení s pokorou Pech.

Střetnutí proti Litvínovu bylo zásadní pro sparťany v boji o třetí místo v tabulce, před utkáním soupeře dělilo pět bodů. „Tento zápas jsme chtěli uhrát, protože se v podstatě hrálo o šest bodů, Litvínov nás měl na dostřel a my jsme chtěli zůstat v nejlepší trojce. Chceme vyhrávat hlavně doma, před fanoušky, což se nám podařilo, takže super,“ vysvětluje s radostí z vítězství Lukáš Pech.

Poprvé v sezoně nastoupil ve Spartě také zkušený Jan Hlaváč, který se v týdnu již rozehrál v zápase WSM ligy v Benátkách nad Jizerou. Nejproduktivnější hráč TELH jednoznačně přiznává, že hráč, jenž má zkušenosti z NHL, je obrovským přínosem pro tým. „Určitě jsme silnější. Honza Hlaváč je velmi zkušený hráč, ukázal to nejenom, když hrál NHL, ale také v předchozí sezoně ve finále proti Liberci. Výborná posila, skvělý kluk do kabiny a já pevně věřím, že nám ještě pomůže.“

Nejbližším pronásledovatelem Pecha v produktivitě je sparťanský spoluhráč Petr Vrána (21+26), který aktuálně ztrácí tři body. „Říkáme si navzájem, kdo uplatí spoluhráče, aby tomu druhému nenahrával,“ říká s humorem Lukáš Pech, který vzápětí dodává, že rivalita mezi nimi je zdravá. „Samozřejmě, že se hecujeme, ale musím říct, že si to navzájem přejeme a ať to vyhraje kdokoliv z nás, to bude veliký úspěch.“

Sparťanský útočník má po 50 kolech shodných 50 kanadských bodů, v předchozích ročnících však bývalo zvykem, že průměr byl vyšší než jedna. A adeptů na krále produktivity je více. „Můj názor je takový, že více týmů začalo hrát přímočařejší hokej, pět nahoru, pět dolů. Už to není o tom, že by se drželo střední pásmo, ale hraje se po celém hřišti. Je těžší se prosadit, před rokem takto hrálo pár týmů, nyní, si myslím, že to hraje celá extraliga,“ vysvětluje závěrem Lukáš Pech.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek