20. 12. 2019 Daniel Ryl

Pšenička: Byli jsme nedůrazní a dělali moc chyb

Páteční utkání na ledě Liberce sparťanům nevyšlo podle představ. Porážce 1:4 nezabránil ani čtvrtý útok mladíků s TOMÁŠEM PŠENIČKOU. "Extraligový hokej už je o zkušenostech, ty zatím nemáme, proto tam bylo z naší strany hodně chyb," řekl po utkání nadějný útočník, jenž si pochvaluje důvěru trenérů v mladé hráče.

Co rozhodlo o porážce v Liberci?
Bohužel jsme udělali moc chyb. Liberec byl od začátku lepším týmem a vlétl na nás, jak jsme si mysleli. Nebyli jsme na to ale dobře připravení.

Inkasované góly byly hodně podobné. Rozhodl nedůraz před brankou?
Já jsem popravdě druhý a třetí gól pořádně neviděl, protože jsem měl ručník přes hlavu, ale ty góly padly v podstatě stejně. Byli jsme před brankou nedůrazní a nepohlídali si hráče, což byly ty chyby, které jsme udělali a Liberec ne.

Ve druhé třetině si vypadl ze hry po zápasu hokejkou, co se stalo?
S Vojtou Kropáčkem jsme dojížděli akci dva na jednoho, já jsem se snažil dorážet a trefila mě asi soupeřova hokejka do nosu. Byla to rána, ležel jsem a tekla mi krev z nosu. Deset minut jsem byl mimo hru. Ještě teď se mi špatně mluví, protože mám v nose krev.

Jak se ti s Vojtou Kropáčkem a Davidem Vitouchem hrálo?
My jsme spolu hráli už v juniorce, takže se známe a v první lize hrajeme proti sobě. Vím, jak kluci hrají. Chce se po nás, abychom hodně bruslili. Myslím si, že bychom měli bruslit lépe, ale extraligový hokej je hodně o zkušenostech, které zatím nemáme a sbíráme je. I proto tam bylo z naší strany hodně chyb, ale musíme se z nich poučit a přenést to do dalšího zápasu.

Kádr je hodně zkušený, přesto trenéři mladým hráčům dávají prostor. Vnímáš jejích důvěru?
Určitě! Je super, že celá čtvrtá trojka je z mladých hráčů a dostáváme takovou příležitost. Vážíme si toho.

Vánoční program máte hodně nabitý, protože v neděli přivítáte Třinec a pak jedete do Brna. Co v nedělním utkání od Ocelářů čekáte?
Bude to určitě něco podobného jako v Liberci. Vlétnou na nás, mají nejlepší přesilovky v lize, takže musíme být připraveni a hrát o sto procent lépe.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek