28. 7. 2021 Marek Táborský

Řepík: Nemůžeme se dočkat fandů v hledišti

Sezona se blíží, první přípravný zápas odehrajeme v holešovické Tipsport areně už 3. srpna. Nejen kapitán Michal Řepík se ho nemůže dočkat. "Bez fanoušků byla v uplynulé sezoně atmosféra nic moc, těšíme se na diváky na tribunách," říká zkušený útočník.

Už v úterý nás čeká první přípravný zápas s Karlovými Vary, kam se po dlouhé době dostanou i fanoušci. Těšíš se?
Moc! Vypadá to, že situace se stále zlepšuje, pandemie snad konečně ustupuje. Na stadion se už teď na přípravu může teoreticky dostat neomezený počet fanoušků. Doufám, že se diváci na tribuny vrátí. Bez fanoušků byla atmosféra nic moc, nebylo to ono. Možná před nimi budeme i trochu nervózní, moc se na to ale těším! Celou minulou sezonu jsme doufali, že budeme zase moct hrát s nimi v zádech.

Jaký máš pocit z prvních dnů na ledě spolu s kompletním týmem?
Začali jsme zostra. Bylo to potřeba. Začátky přípravy moc v oblibě nemám, nám starším hráčům bude chvíli trvat, než se dostaneme do správné formy.

Tým se částečně obměnil. Jak ho vidíš svým pohledem?
Někteří kluci odešli, což se občas stává. Přišli ale další dobří hráči místo nich, myslím, že je dobře nahradí. Věřím, že vytvoříme opět dobrý tým a partu.

Brzy po konci sezony prodloužili kontrakty Roman Horák a Vláďa Sobotka, tví spoluhráči z elitní lajny. Za to jsi musel být rád, je to tak?
Jednoznačně. Většinu minulé sezony jsme hráli spolu a zatím spolu zůstáváme i na začátku přípravy. Uvidíme, co s námi trenéři zamýšlí. Dokážeme si vyhovět na ledě, v kabině i mimo led, což je pro mě osobně důležité. Věřím, že nám to vydrží, i když se teď na ledě trochu trápíme (smích).

Začínáš svou pátou sezonu ve Spartě, třetí rok v řadě budeš oblékat rudý dres. Jsi spokojený, že jsi zakotvil v Praze?
Jasně, je to příjemné. Dříve jsem hodně cestoval po světě, ať už v Americe nebo KHL. Jsem rád, že zůstávám. Jsem tady ve Spartě doma a těší mě, že tu můžu nastupovat.

Čeká nás obrovsky náročná sezona. Vedle extraligy nastoupíme v Lize mistrů i na Spenglerově poháru. Co od ní očekáváš?
Řeknu to jinak. Každý hráč by chtěl hrát v NHL, kde je počet zápasů dost podobný. Před play off budeme hrát kolem sedmdesáti zápasů. Občas je lepší hrát zápasy než trénovat. Hlavní je, aby se nám na všech frontách dařilo. Hned na úvod CHL nás čekají hodně těžké zápasy ve Švédsku a Finsku, které nám ale mohou pomoci i do začátku extraligy. Nemůžu se dočkat, až se začne hrát, ať už extraliga, nebo Champions League.

Vypadáš, že na Ligu mistrů hodně těšíš…
Rozhodně, je to super věc. Poměříme sílu se zahraničními týmy. Párkrát jsem už CHL hrát a musím uznat, že je to vynikající soutěž.

Ve Spartě jsi byl součástí stříbrného týmu z ročníku 2016/2017. Věříš, že bychom letos mohli opět dokráčet takhle daleko?
Určitě chceme dojít co nejdál! Cesta je ale hodně dlouhá, máme už ohromně těžkou skupinu, na kterou se musíme soustředit jako první. Všechny tři týmy jsou kvalitní. Turku a Växjö patří k absolutní evropské špičce. I tak chceme jednoznačně postoupit.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek