23. 9. 2021 Martina Nová

Roman Horák: Góly nám dodají sebevědomí

Utkání proti Litvínovu nabídlo střelecké hody. Hlavním přispěvatelem do sparťanské sbírky byla první lajna, která vsítila čtyři branky ze šesti. Svůj podíl má na výsledku tedy i Roman Horák, který skóroval na konci první třetiny a poslal Spartu opět do vedení.

Romane, čtvrteční zápas jsme i přes značný odpor Litvínova dotáhli do vítězného konce výsledkem 6:4. Předpokládám, že jsi spokojený…
Jsme rádi, že jsme doma urvali tři body. Na druhou stranu si nebudeme nic nalhávat, ten výkon nebyl optimální. Je tedy určitě na čem pracovat, ale máme tři body, což je skvělé.

Verva kousala hlavně v první třetině, kde několik tutovek vychytal Saša Salák. byl tohle jeden z klíčových momentů?
Asi ano. Saša chytal výborně. Na druhé straně my mu musíme víc pomoc. To, co Saša inkasoval, tak bylo pro něj hrozně těžké pokrýt.

Co je tedy potřeba hlavně zlepšit nebo změnit?
Dostáváme hodně gólů z křižných přihrávek, které musíme zastavovat. Není to dobrý obrázek pro nás jako pro bránící hráče, že takovou střelu necháme projít. Zároveň musíme krýt i dorážky.

Tentokrát se dařilo vaší celé lajně, prosadili jste se všichni. Osvítila vás před zápasem nějaká múza nebo čím to, že se vám tak zadařilo?
Jsme už na tolik zkušení hráči, že víme, že to jednou musí přijít. Musíme plnit základní věci, hrát do obrany a ta šance v útoku přijde. Teď to přišlo, Erik dal dva góly a Řepa měl gól a dvě asistence, takže je to pro nás jen dobře. Určitě nám to dodá více sebevědomí a doufejme, že to bude pokračovat.

V neděli přijede Kometa, mělo by být i velmi početné publikum v hledišti? Těšíte se na neděli?
Samozřejmě, že se těšíme. Nevím přesně, kolik má přijít lidí, letos zatím vyprodáno nebylo. Rozhodně se těšíme, Praha versus Brno byl vždycky velký souboj, takže se na to připravíme a v neděli si to rozdáme.


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek