12. 2. 2019 Daniel Ryl

Sparťané v repre: debut za A-tým i medaile

Úspěšnou reprezentační přestávku za sebou mají také sparťanští hokejisté. Debut v českém národním týmu si na vítězných Švédských hrách v rámci Euro Hockey Tour připsal útočník Lukáš Rousek, který nebyl jediným úspěšným zástupcem. Turnajovou medaili totiž dovezl také juniorský útočník Vojtěch Kropáček a bodově se dařilo také jiným sparťanským mladíkům. Jak se šesti zástupcům Sparty na reprezentačních turnajích vedlo?

A-tým - Rousek debutoval na úspěšných Švédských hrách

Česká hokejová reprezentace se vrátila z nedávných Švédských her s turnajovým triumfem po 25 letech, pod který se podepsal také jeden ze sparťanů! O svou první nominaci do reprezentačního áčka si skvělými výkony v posledních týdnech řekl útočník Lukáš Rousek, který na turnaji odehrál jen deset minut, ale nasbíral obrovské zkušenosti. Byl tak u toho, když svěřenci Miloše Říhy zdolali Švédsko 5:2, Finsko přehráli 3:1 a stejným výsledkem v opačném gardu nestačili na Rusko.


U19 - Kropáček pomohl ke stříbru

Český výběr do 19 let se zúčastnil Turnaje pěti ve Finsku, kde dosáhl na slušný úspěch! Čeští mladíci, v jejichž sestavě nechyběl sparťanský útočník Vojtěch Kropáček, začali porážkou 3:4 po prodloužení s domácím výběrem a následně padli po boji 3:5 se Švédskem. V dalších zápasech však zdolali těsně 4:3 hokejisty Švýcarska a po výhře 3:2 nad Německem brali stříbrné medaile za vítězným Švédskem. Mladý centr Sparty, který má na kontě jeden extraligový start i gól, odehrál všechny čtyři zápasy, v nichž nebodoval.


U18 - Kvarteto sparťanů bojuje o účast na světovém šampionátu

Osmnáctka pod vedením Aloise Hadamczika se tentokrát představila v ruském Soči, kde v nabité konkurenci obsadila po výhře 6:3 nad Finskem a porážkách 1:5 s Ruskem, 3:4 se Švédskem a 2:8 s výběrem USA poslední páté místo. V týmu už tradičně nechyběl útočník Ondřej Pšenička (vlevo), jenž zasáhl do všech čtyř zápasů a připsal si jednu asistenci. Bodově lépe na tom byl jeho parťák David Vitouch (vpravo), který zaznamenal ve čtyřech zápasech dvě gólové přihrávky.

V defenzivě českého týmu pak nechyběli obránci Daniel Poizl a Jan Klodner, které Sparta získala před pár dny (více o příchodu tří mládežnických reprezentantů čtěte ZDE). Jejich služby využili trenéři ve všech zápasech. Do gólových statistik se ani jeden z nich nezapsal. Všichni sparťané tak s napětím očekávají nominaci na blížící se mistrovství světa do 18 let, v jejichž širší podobě má Sparta několik želízek v ohni.

 


U17 - Útočník Klimo reprezentoval Spartu ve Švédsku

Česká reprezentace do 17 let startovala na švédském Turnaji pěti v Tranås, kde ovšem příliš nepřesvědčila. Čeští mladíci totiž nezískali ani bod, když podlehli 1:4 ruské sborné, padli 3:6 proti Finsku a bez vstřeleného gólu prohráli 0:3 s USA. O posledním místě na turnaji pak rozhodla závěrečná porážka 1:4 s domácím výběrem Tre Kronor. Spartu pak na turnaji reprezentoval útočník Michal Klimo, jenž ani jednou nebodoval.


U16 - Krupička zaznamenal ve Finsku tři body!

Na posledním místě skončila na Turnaji čtyř ve Finsku také česká reprezentace do 16 let, ale rozhodně se nemá za co stydět. V elitním útoku českého týmu nechyběl ani Jan Krupička, který při úvodní porážce 1:3 s Finskem nebodoval. V dalším utkání proti Švédsku už byl ale vidět. Šikovný sparťan si připsal gól a nahrávku, čímž přispěl k cennému vítězství 7:6 po prodloužení, na které však český tým nenavázal. V posledním utkání s Ruskem sice i díky Krupičkově asistenci držel krok, ale po těsné porážce obsadil poslední čtvrté místo.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila