14. 4. 2016 Robin Mana

Střelec Hlinka: Tušil jsem, že to byl gól

Sparta vstoupila do finálové série výborně, když dokázala přerušit čtrnáctizápasovou sérii libereckých výher, otočila nepříznivý vývoj zápasu a v sérii se ujala vedení 1:0. Lví podíl na sparťanském úspěchu měl JAROSLAV HLINKA, který si na své konto připsal tři body za gól a dvě asistence. Kapitán týmu však zůstává opatrný. "Zatím to neznamená vůbec nic. Je to první krok a série může být hodně dlouhá. Je ale dobře, že se nám povedl ten první krok," zhodnotil.

Jardo, dnes jste dvakrát na gól přihrával, jeden jste sám dal. Byl jste si jistý, že to byla branka? Hra totiž ještě poměrně dlouho pokračovala...
Asi jo, tušil jsem to. Ten odraz byl takový zvláštní. Věděl jsem, že to jde do tyče, ale težko to mohlo jít do břevna. Takže ano, něco mi říkalo, že to byl gól, ale jistý jsem si nebyl.

Vy jste otočili zápas dvěma góly z rychlých protiútoků. Byl právě to ten moment, který rozhodl? To, že Liberec přestl být důrazný ve středním pásmu...
Nakonec se ukázalo, že ty góly byly rozhodující, ale nemyslím si, že to byly nějaké stěžejní okamžiky zápasu. Hra byla dál vyrovnaná.

Jaroslav Hlinka

Miroslav Forman si pochvaloval vaše přihrávky, máte i vy slova chvály pro své spoluhráče, kterým se je podařilo dotáhnout do gólového konce?
Samozřejmě, že ano. Není totiž jednoduché dotlačit ten puk do brány. Všichni to dnes odehráli výborně. Jsme moc rádi, že nám to vyšlo.

Přesilovka pět na tři se dnes sice nevydařila, jinak to ale vypadalo, že jste si určili taktiku čekání na liberecké chyby. Byl i to důležitý moment zápasu?
Myslím, že jsme tu přesilovku neodehráli špatně, mohli jsme odskočit, nějaké dvě tři velké šance jsme tam měli. Na druhou stranu je fakt, že v takových situacích je potřeba to proměňovat. Dnes nám ale vyšly jiné věci. Dávali jsme góly z brejků a hráli jsme dobře dozadu.

Jak moc ovlivní tato úvodní výhra na ledě Liberce celý průběh série? Co to znamená směrem dál?
Zatím to neznamená vůbec nic. Je to první krok a série může být hodně dlouhá. Je ale dobře, že se nám povedl ten první krok.

Jak byste okomentoval výkon spoluhráče Tomáše Pöpperleho? Ten v úvodu chytil dva úniky libereckých hráčů a i dál působil hodně jistým dojmem.
Jasně nás podržel. Byl sebejistý, mohli jsme se na něj spolehnout a řekl bych, že to byl dnes základní kámen našeho úspěchu.

Viděl jste, co se tam stalo při zákroku Vampoly na Lukáše Pecha, po kterém byl liberecký útočník vyloučen?
Neviděl jsem to, těžko říct, co se tam přesně stalo. Co jsem slyšel, tak šel Pechy střídat a dostal ránu zezadu. Víc bych to ale komentovat nechtěl.

V závěru zápasu už to asi byla ze strany Liberce jen trochu vyhecovat poslední minuty i s ohledem k pátečnímu zápasu...
Myslím si, že jo. S tím se musí počítat, že se takové věci stávají. Tak to prostě chodí a nemá cenu to nějak dramatizovat.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek