12. 4. 2019 Marek Táborský

Stříbrný junior Vitouch podepsal smlouvu

Náš úspěšný odchovanec, dvojnásobný mistr v mladším dorostu a letos stříbrný junior DAVID VITOUCH podepsal víceletou profesionální smlouvu ve Spartě. Sedmnáctiletý útočník platí za velkou naději sparťanského hokeje a příslib do budoucna.

V letošní úspěšné juniorské sezoně nastoupil do 54 zápasů, v nichž získal parádních 45 bodů. „David je členem úspěšné generace sparťanské mládeže. Je to navíc velice pracovitý hráč s výbornou fyzickou kondicí. Nevynechá jediný souboj, je to velký bojovník. Pravý sparťan, “ uvedl při podpisu víceleté profesionální smlouvy Tomáš Vrábel, sportovně-technický manažer klubu.

„Věříme, že se v dohledné době zapracuje do A-týmu Sparty. Už v této sezoně se zúčastnil několika tréninků prvního mužstva,“ připomíná Vrábel.

David Vitouch strávil ve Spartě už čtvrtou sezonu, do klubu přišel ve třinácti letech. „Přivedl mě sem pan Jiří Kročák, který mě trénoval v 8. třídě v pražském výběru. Díky němu jsem od mladšího dorostu začal hrát za Spartu,“ vzpomíná na své začátky nadějný hokejista.

„Moc si cením toho, že můžu hrát právě za Spartu. Vždy měla v hokeji velké jméno a přiznám se, že mi dělá dobře, že jsem její součástí. Je to super pocit,“ přiznal bezprostředně po podpisu své první profesionální smlouvy sedmnáctiletý forvard.

Jeho sen je jasný: „Chci se dál hokejově zlepšovat a zahrát si za Spartu s dospělými,“ říká odhodlaně. Už se mu to povedlo letos, když absolvoval několik tréninků s prvním mužstvem. „Daly mi hodně, poznal jsem, v čem se musím zlepšit,“ říká Vitouch, který už se stihl skamarádit s některými hráči A-týmu.

„Vždycky mi dokázali poradit, co mám příště udělat, ukazovali mi svoje finty. Byla s nimi navíc sranda, jak v kabině, tak i na ledě,“ pochvaluje si mladá sparťanská naděje. 

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek