1. 10. 2016 Jakub Borovský

Taktiku jsme dodrželi perfektně, těší Mikuše

V pátečním zápase vstřelil svůj první letošní extraligový gól a odstartoval tím kanonádu, kterou předvedli sparťané proti Zlínu, když vyhráli 5:1. JURAJ MIKUŠ využil chybné rozehrávky soupeře a přesnou střelou překonal Libora Kašíka. Sparta i díky němu dokázala poprvé na domácím ledě zvítězit. „Dneska se perfektně dodržovala taktika, všichni hráli, co mají, což se promítlo na výsledku,“ řekl Mikuš po utkání.

Obránce Juraj Mikuš měl před zápasem se Zlínem na svém kontě pouze jednu asistenci. To už ale neplatí, v osmé minutě dostal kotouč na modré čáře a propálil zlínského gólmana Kašíka. „Jsem rád, že tentokrát mi tam gól padl o něco dříve a nemusím čekat jako v minulé sezóně. Nakoplo to mužstvo a pak jsme celý zápas dominovali, měli jsme velké množství šancí a výsledek mohl být ještě lepší,“ radoval se po utkání slovenský bek.

Vstup do sezony nebyl úplně podle představ, sparťané ze šesti utkání čtyři prohráli. Po návratu hlavního kouče Jiřího Kalouse mají ale na kontě dvě výhry za sebou. „Určitě nás nakoplo, že se nám vrátil hlavní trenér, ale všichni se samozřejmě snaží každý zápas. Dneska se dodržovala perfektně taktika, všichni hráli, co mají, což se promítlo na výsledku,“ pochválil mužstvo.

1.
obránce JURAJ MIKUŠ si v 8. kole připsal první gól sezony

Zápas proti Zlínu byl v mnohém jiný než ty minulé. Hlavní rozdíl byl v počtech trestů, zatímco dříve to byli sparťané, kteří měli velký počet vyloučených hráčů, tentokrát seděli na trestné lavici pouze tři domácí hráči. „Říkali jsme si už několik posledních zápasů, že na tom musíme zapracovat, a dneska se nám to konečně podařilo dodržet, protože jsme často byli vylučováni po zbytečných faulech, kdy nám nic nehrozilo a my byli jen líní tam jít nohama a pomáhali jsme si hokejkou. Dneska jsme bruslili mnohem lépe a těch faulů byli minimum,“ zhodnotil Mikuš menší počet trestů na domácí straně.

Naopak na zlínské straně docházelo ke zbytečným faulům, za což sparťané dokázali soupeře hned třikrát potrestat využitou početní převahou. „Je na nich, aby si rozebrali, jestli byly ty fauly zbytečné. My jsme se dobře hýbali, těžko nás chytali a oni si museli pomoci faulem,“ viděl obránce Sparty důvod velkého počtu vyloučených v dobrém pohybu domácích hráčů. Vyloučených bylo na straně Zlína osm a Filip Chytil navíc dostal osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.

Sparťané se ale nemohou z výhry radovat dlouho. Už v neděli totiž v Brně vyzvou domácí Kometu, která před sezonou výrazně posílila a patří jí v tabulce Tipsport extraligy druhé místo, což je o dvě příčky výše, než se nachází Sparta. „Pro mě osobně je to mužstvo jako každé jiné, musíme se hlavně dobře připravit v defenzivě, protože mají velmi kvalitní útočníky a bude to těžký zápas.“

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila