20. 10. 2019 Daniel Ryl, Marek Táborský

Úvod parahokejistů: jedna výhra a plná hala

Před slušnou návštěvou odehráli sparťanští parahokejisté první domácí utkání nové sezony. Po úvodní prohře ve Zlíně a vybojovaném těsném triumfu ve Studénce přivítali sparťanští bojovníci v sobotním duelu ve Škoda Icerinku parahokejisty Karlových Varů, se kterými padli po tuhém souboji 1:2.

"Bohužel jsme zápas s Karlovými Vary nezvládli po taktické stránce, neplnili jsme správně úkoly na svých postech. Soupeř byl díky tomu lepší a zaslouženě vyhrál," konstatoval Jan Zapletal, hráč a zároveň člen představenstva parahokejové Sparty. "Musíme se poučit a na tréninku na těchto situacích zapracovat. Liga je letos opravdu vyrovnaná," dodal.

Už před úvodním vhazováním bylo zřejmé, že naše parahokejisty požene v úvodním domácím střetnutí sezony sympaticky zaplněný Škoda Icerink ve Strašnicích. Zápas odstartovalo slavnostní vhazování z rukou generální manažerky HC Sparta Praha Barbory Snopkové Haberové. Ta parahokejistům oplatila jejich návštěvu na zápasech A-týmu.

„Jsme jeden tým. Celá Sparta má nejvyšší ambice, pokud se budeme vzájemně podporovat a motivovat, tak nás nikdo nezastaví. A právě parahokejisté jsou vzorem i ukázkou osobní statečnosti a schopnosti vypořádat se s životními výzvami. Novými dresy naše podpora nekončí. Budeme dělat všechno pro to, aby se cítili jako nedílná součást klubu,“ uvedla generální manažerka.

Ta sledovala úvodní sparťanské domácí snažení, které bylo již třetím zápasem sezony. Do té vstoupili parahokejisté porážkou 0:5 na ledě Zlína, ale vzápětí ji odčinili ve Studénce, kde zvítězili těsně 2:1. "Zápas jsme si prohráli sami. Musíme se poučit z vlastních chyb. I prohraný zápas ale může být malou výhrou ke zlepšení se do dalších zápasů," konstatovala letní posila Zdeněk Šafránek, který zároveň ocenil podporu sparťanských fanoušků na utkání.

Nabitá sezona parahokejistům ani zdaleka nekončí! Další domácí zápasy je čekají už za tři týdny, kdy ve Škoda Icerinku přivítají v sobotu 9. listopadu Olomouc a o den později vyzvou na stejném místě Mustangy z Pardubic.

Zápasy a výsledky parahokejistů Sparty:

28. září 2019 – SHK LAPP ZLÍN – HC Sparta Praha 5:0
29. září 2019 – HC Studénka – HC Sparta Praha 1:2
19. října 2019 HC Sparta Praha – SKV Sharks Karlovy Vary 1:2
9. listopadu 2019HC Sparta Praha – SOHO Olomoučtí kohouti - Icerink Strašnice, 13.15 hodin
10. listopadu 2019HC Sparta Praha – SHK Mustangové AUTO IN - Tipsport arena, 15.00 hodin
30. listopadu 2019 – SKV Sharks Karlovy Vary – HC Sparta Praha
14. prosince 2019HC Sparta Praha – SHK LAPP Zlín - Icerink Strašnice
15. prosince 2019HC Sparta Praha – HC Studénka
4. ledna 2020 – SOHO Olomoučtí Kohouti – HC Sparta Praha
5. ledna 2020 – SHK Mustangové AUTO IN – HC Sparta Praha

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila