26. 3. 2019 Daniel Ryl

V semifinále na indiány! Juniorku čeká Plzeň

Čekání je u konce, junioři Sparty už znají svého soupeře v semifinále play off! V sérii na dva vítězné zápasy se o finále DHL Extraligy juniorů utkají s Plzní, která zvládla čtvrtfinálovou sérii proti Vsetínu a úterním vítězstvím v pátém duelu si zajistila postup mezi nejlepší čtyřku. Bitva o finále začne v pátek 29. března na ledě Sparty. Druhé utkání je na programu v neděli 31. března v Plzni, kde se o den později odehraje i případný třetí duel.

Sparta zastavila Liberec, teď jde na indiány

Už před čtvrtfinálovou sérií proti Liberci se z obou táborů ozýval respekt k soupeři a očekávání těžké série, což se nakonec naplnilo. Sparta vstoupila do čtvrtfinále ideálně, když si pod Ještědem připsala důležité vítězství 5:4 po samostatných nájezdech, na které však navázala těsnou porážkou 1:3. Oba týmy se tak stěhovaly do Prahy za nerozhodného stavu.

278
Nedělní čtvrté čtvrtfinále mezi Spartou a Libercem sledovalo v Tipsport areně celkem 278 diváků.

V pražských zápasech pak rozhodovala psychická odolnost. Domácí se v Holešovicích nenechali rozhodit ani ztrátou dvoubrankového náskoku a nakonec si díky gólům Daniela Poizla a Ondřeje Pšeničky dokráčeli v prvním domácím utkání pro vítězství 5:3, které je přiblížilo postupu. O něm mohli svěřenci Jana Tlačila rozhodnout už v nedělním souboji s pořadovým číslem čtyři.

Téměř tři stovky fanoušků sledovaly pohodlný průběh zápasu v podání Sparty, která si dokázala vybudovat náskok tří branek, ale Bílí Tygři dvěma góly ve 13 vteřinách utkání zdramatizovali. Pražané však díky jistému brankáři Janu Mičánovi a nakonec si dokráčeli pro postupovou výhru 6:2.

PROGRAM SEMIFINÁLE PLAY OFF DHL EXTRALIGY JUNIORŮ:

1. SEMIFINÁLE - pátek 29. BŘEZNA - HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň
2. SEMIFINÁLE - neděle 31. BŘEZNA - HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha
případné 3. SEMIFINÁLE - pondělí 1. DUBNA - HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha

Plzeň vyřadila v dramatické sérii Vsetín

Západočeši mají za sebou napínavou bitvu se Vsetínem, kterou musel rozhodovat až poslední pátý zápas. Plzeň nerozhodila ani domácí porážka 1:2, na kterou odpověděla vítězstvím 2:1 po samostatných nájezdech. Indiáni pak uspěli také ve třetím utkání, když na ledě soupeře zvítězili 4:3, ale druhý den si připsali porážku stejným poměrem, a to znamenalo jediné - rozhodující pátý duel v Plzni. 

Domácí utkání zvládli a po výhře 2:0 slaví postup do semifinále, kde narazí právě na Spartu. Plzeňští junioři se budou spoléhat na týmový výkon, o čemž svědčí i průběžné kanadské bodování play off. Celkem tři hráči v čele s Petrem Eretem mají na kontě čtyři body, minimálně dva body získalo dalších sedm hráčů. Co se týče základní části, Plzeňští nejprve ovládli se ziskem 46 bodů základní skupinu A a v nadstavbě získali 47 bodů.

O účast v play off si to pak západočeský celek rozdal s Kometou Brno, Karlovými Vary a Vsetínem. Ve skupině H nakonec obsadil první místo se ziskem patnácti bodů a oslavil postup právě s Valachy, kteří byli nakonec jeho soupeřem ve čtvrtfinále.

Sparta na Plzeň umí, brala s ní dvě výhry a šest bodů

Ve stejné fázi o pořadí v play off se pak utkali také se Spartou. Ta se nejprve představila na západě Čech, kde po výborné první třetině odskočila pěti góly na rozdíl čtyř branek. Domácí sice stáhli ztrátu na rozdíl jedné trefy, ale Pražané nakonec zvítězili jasně 7:4 a získali i bonusový bod v nadstavbě. Vítězně pak skončil také druhý duel na domácí půdě, kde svěřenci Jana Tlačila nejprve otočili nepříznivý stav a nakonec si připsali výhru 3:2 po samostatných nájezdech.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek