2. 5. 2020 Kateřina Eisová

Zikmund: Chci si vybojovat místo ve Spartě

První sparťanskou posilou před nadcházející sezonou se stal útočník Ladislav Zikmund. Jedna z hlavních opor Kladna z minulé sezony by měla v týmu nahradit pozici odcházejícího Jiřího Smejkala. „Těším se na zápasy v O2 areně a na sparťanské fanoušky,“ říká talentovaný útočník.

Proč sis pro své další angažmá vybral Spartu?
Měl jsem více nabídek, ale Sparta pro mě byla nejlepší volbou. V týmu je velká konkurence, což mě láká, bude mě to neustále motivovat. Jsem připraven si své místo vybojovat.

Jak myslíš, že můžeš klubu pomoci?
Každý, kdo mě viděl hrát, ví, že mou nejsilnější stránkou je hra před bránou a dorážení. Samozřejmě bych byl moc rád, kdybych klukům pomohl i produktivitou.

V mládeži jsi hrál za Karlovy Vary, kde v té době zářil náš útočník Lukáš Pech. Sledoval jsi jeho výkony? Poznali jste se?

Osobně jsme se neznali, ale jeho výkony jsem sledoval. Tu sezonu, kdy vyhráli titul, tedy ještě ve staré karlovarské hale, jsme chodili snad na každý zápas. Pecháček je skvělý hráč, a jak jsem ho stihl poznat, tak i vynikající kluk v kabině. Byl a jistě i nadále bude zážitek se na něj koukat.

Znáš se s někým jiným z týmu?
Trochu znám Tomáše Dvořáka, který je z Karlových Varů, ale v týmu jsme se nepotkali. K nám do týmu přišel, když jsem odcházel do Ameriky. Jinak jsem se s nikým z týmu neznal. Pár dní už ale spolu trénujeme, kabina ve Spartě mi přijde parádní.

S kým z našich hráčů by sis přál hrát v jedné formaci?
Takhle jsem nad tím zatím nepřemýšlel. Je tu spousta skvělých hráčů, s každým by byla radost hrát.

Na Kladně tě trénoval náš současný trenér Miloslav Hořava. Těšíš se na další spolupráci s ním?
Určitě. Tehdy do týmu přinesl úplně nové metody, hodně jsem se toho od něj naučil. Je to zkušený a férový trenér, spolupracuje se mi s ním velmi dobře.

Co říkáš na život v Praze?
Abych pravdu řekl, ze začátku jsem z toho měl trochu strach, ale postupně si zvykám. Praha je krásné město, těším se, až se tu pořádně zabydlím.

Jak ses připravoval na sezonu v karanténě?
Bylo to složitější, ale hodně jsme doma cvičili s přítelkyní. Také jsem často chodil běhat se psem do lesa, to je pro mě ideální odreagování.

Kvalifikovali jsme se do Ligy mistrů, k tomu ještě budeme hrát Spengler Cup ve Švýcarsku. Jak se na tyto soutěže těšíš? Bude těžké zvládnout takovou porci zápasů?
Bude to náročné, ale na jednu stranu je vyšší počet zápasů výhoda, získáme z nich zkušenosti a lépe se sehrajeme. Obě dvě soutěže jsou výzva, na kterou se moc těším. Můžeme se porovnat s týmy ze zahraničních lig.

Mimo české extraligy jsi hrál i v Americe a na Slovensku. Na kterou štaci vzpomínáš nejraději?
Na rok v Americe. Dal mi hodně, nejen po hokejové stránce. Naučil jsem se výborně anglicky, osamostatnil jsem se, poznal jsem jinou kulturu, jejich zvyky a spoustu skvělých lidí.

V O2 areně bývá parádní atmosféra, naposledy jsi to sám zažil v dresu Kladna, kdy se překonal rekord v návštěvě, přišlo 17 220 lidí. Co říkáš na takovou kulisu?
Je to super, sparťanští fanoušci jsou zapálení a oddaní týmu. Takovou podporu hráči samozřejmě vnímají, žene nás dopředu.

O2 arena teď bude tvým domácím stadionem. Přál sis si tu jednou zahrát?
Vždy, když jsme tam minulou sezonu hráli s Kladnem, bylo vyprodáno, atmosféra byla skvělá. Každý malý kluk si říká, že by si v O2 areně chtěl zahrát. Když jsme tam jezdili jako malí koukat na zápasy reprezentace, už tehdy jsme si říkali, že hrát tam by byl zážitek. Těším se na svůj první zápas a na sparťanské fanoušky.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek