Ville Koistinen82

No foto
Post
obránce
Narozen
17. 6. 1982
Hůl
levá
Výška
181 cm
Váha
81 kg
Místo narození
Oulu
Ve Spartě od
1/2020

Posledních 5 zápasů

Datum Domácí Hosté Výsledek G A B +/− TMin
nenalezeny žádné aktuální statistiky

Rodák z Oulu spojil své hokejové mládí s Ilves Tampere, kde byl už jako 19letý stabilním členem A-týmu. Během šesti sezon se propracoval mezi defenzivní opory, stal se zástupcem kapitána, a přestože nebyl draftován do NHL, jako nejproduktivnější obránce finské ligy podepsal v roce 2006 kontrakt s Nashvillem. První rok strávil na farmě v Milwaukee, kde si zahrál také AHL All-Star Game.

V dalším ročníku už nastupoval za Nashville, kde strávil dvě sezony. Následně podepsal smlouvu s Floridou, v jejímž dresu se potkal také se sparťanským kapitánem Michalem Řepíkem. Po jedné sezoně pendlování mezi NHL a farmou se ale rozhodl pro návrat do Evropy. Držitel 103 startů v NHL s bilancí osmi gólů a čtyřiadvaceti asistencí se dohodl se švédskou Skellefteou, po které nastupoval postupně za své Tampere, ruskou Ufu a během pěti let ve Švýcarsku také za Davos a Langnau.

Nejčastěji skórující obránce švýcarské ligy v sezoně 2013/2014 se v lednu 2018 přesunul do Ingolstadtu, v jehož dresu nakonec odehrál celkem 98 zápasů s bilancí patnácti gólů a 46 asistencí. Vicemistr světa z roku 2007 a držitel bronzu ze světového šampionátu o rok později se v lednu 2020 dohodl se Spartou, které pomůže v závěru sezony.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek