47., neděle 15. 2. 2004
Sparta - Liberec SPA - LIB
Sparta: Bříza - Sloboda, Řezníček, L. Procházka, Jan Hanzlík, Výtisk, Šrek, od 36. min. navíc Kuboš, Srdínko - Ujčík, Broš, Chabada - Ton, Marek, Bartečko - Havelka, Šimíček, Tomajko, od 36. navíc D. Vrbata, Šindel, Vondráček.
Liberec: O. Svoboda (26. Falta) - Jiří Hanzlík, Podhradský, Jiruš, Moravec, Ťupa, Čakajík, od 41. min. navíc Ovčačík, L. Šmíd - M. Hájek, Kašpařík, V. Novák - Korhoň, Čermák, Rozsíval - Tvrdík, Rolínek, Víšek - Klimenta, Plodek, Jech.
Branky: 12. Ujčík (Broš, Chabada), 26. Chabada (Sloboda, Havelka), 26. Ujčík (Marek), 28. Bartečko (Marek), 31. Broš (Chabada, Ujčík), 59. Ton (Bartečko, L. Procházka) - 58. Plodek. Rozhodčí: Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:4, navíc Bříza (Sparta) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4.053.
HC Sparta Praha

Komentář

Liberečtí začali nebojácně. Chtěli vstřelit první gól, to se však podařilo Spartě. Přestože první velkou možnost si připsal Kašpařík, kterého následovali Plodek s Tvrdíkem, a sparťané na sebe v úvodu upozorňovali spíše sérií zakázaných uvolnění, do vedení šli právě oni. Ve 12. minutě zavezl do pásma Broš, jenž po přihrávce Chabady vystřelil za kruhem, a Ujčík před brankou tečoval za bezmocného Svobodu. Sparta nevyužila dvě přesilovky, další šanci měl při dorážce Havelka. V závěru třetiny nedokázal nasměrovat prudkou přihrávku do branky hostující Víšek a v poslední minutě před sirénou při vyloučení Bartečka zasáhl proti Rolínkovi i Jirušovi Bříza.

Co naznačili sparťané v první části, rozpoutali naplno ve druhé třetině. Čtyřmi góly během pěti minut soupeře zcela zničili. Ve 26. minutě nejprve nabil Sloboda Chabadovi, jenž umístil neposedný puk k tyči Svobodovy branky. V téže minutě našel Marek před odkrytou brankou Ujčíka, který svým 300. extraligovým gólem zvyšoval na 3:0. Oldřicha Svobodu vystřídal v brance Falta, ani ten však nevydržel dlouho s čistým štítem. Po individuální akci Marka zakončoval pod horní tyč Bartečko a ve 31. minutě ukončil sparťanskou smršť a nádhernou kombinaci prvního útoku lehkým posunutím do prázdné branky Broš. Pak dvakrát neuspěl Marek. Sparťané hráli v pohodě a nasadili do hry i čtvrtou pětku.

Poslední třetina měla rychlý průběh. Ubylo důrazu i šancí, dohrávalo se. Ojedinělé možnosti zaznamenali Ton a Tvrdík. Poslední otázku, zdali Bříza udrží čisté konto, zodpověděl v přesilovce Plodek, jenž blafákem v 58. minutě v pádu zasunul puk do branky. Sparťané však ještě rychle odpověděli Tonem, jenž využil centimetrovou přihrávku Bartečka ke skórování do odkryté branky. Zápas tak skončil totožným výsledkem jako v prosinci na libereckém ledě.

Ohlasy trenérů

Alois Hadamczik (Sparta): "S dnešním zápasem jsme spokojeni a doufám, že byli i diváci, protože bylo k vidění hodně pěkných hokejových akcí. Mužstvo bruslilo, hrálo v pohodě a do hry jsme navíc mohli zařadit i čtvrtý útok mladých kluků."

Karel Dvořák (Liberec): "Nezačali jsme špatně, v první třetině jsme si vypracovali nějaké šance, ale ukázala se síla Sparty v obraně a v brankáři Břízovi. Měli jsme ve druhé třetině jednu vyloženou šanci, ale místo na 1:1 jsme z protiútoku dostali na 2:0 a pak už jsme se sesypali. Bylo jen otázkou, kolik dostaneme branek."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila