11., pátek 11. 10. 2002
Sparta - Pardubice SPA - PCE
Sparta: Bříza - Slavík, Srdínko, F. Ptáček, Jan Hanzlík, Richter, Jiruš - Špaňhel, Broš, Tomajko - Zelenka, P. Martinec, Žemlička - Tomík, Leška, Havelka - Kašpařík, Vondráček, Branda.
Pardubice: A. Svoboda - M. Sýkora, Mudroch, Vyhlídal, Čáslava, A. Novotný, Duben - Rolínek, Blažek, Lubina - P. Sýkora, Janecký, Divíšek - D. Pospíšil, Mikeska, Pištěk - Kolář, Koukal, Průcha.
Branky a nahrávky: 45. Zelenka (Žemlička) - 48. Rolínek (M. Sýkora). Rozhodčí: Minář - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Diváci: 6522.
HC Sparta Praha

Komentář

Nervy drásající vyrovnanou podívanou shlédla rekordní sparťanská návštěva na šlágru kola v T-Mobile Areně. Sparta si proti Pardubicím držela po většinu utkání převahu, kterou ale nedokázala zúročit gólově. Jediný střelecký úspěch Pražanů hosté oplatili do tří minut vyrovnáním. Výborný výkon podal v pardubické brance gólman Svoboda, který přispěl k remíze svými 45 zásahy.

Diváci sledovali dramatický zápas už od prvních minut. Domácí hýřili největší aktivitou v první třetině, kdy vypálili na Svobodu sedmnáctkrát, hosté opětovali jen sedmi ranami. Na straně Sparty se k největším spalovačům zařadili Havelka, přidali se i Tomík, Martinec a Žemlička. Za hosty se před Břízou ukazoval hodně Průcha ze čtvrté řady a také Rolínek s Petrem Sýkorou.

Gólů se diváci dočkali až ve třetí třetině. Nejdříve ve 44. minutě Jiruš pálil od modré, od Svobody odražený kotouč se podivnou cestou v obrovském závaru, do kterého přispěli Žemlička se Zelenkou, dostal do branky. Sudí, ač musel ověřovat situaci konzultací s videorozhodčím, nakonec branku uznal. Za střelce byl určen Zelenka.

Hosté ale dokázali za necelé tři minuty srovnat. Za pět vteřin využili přesilovou hru. Po buly vystřelil Sýkora a Rolínek dorazil bez problémů do odkryté branky. Zbytek třetiny ani prodloužení už další branku nepřineslo. Oba gólmani podali kvalitní výkon, za remízu si obě mužstva připsala po bodu.

Ohlasy trenérů

Pavel Hynek (Sparta): Byl to hokej, který se musel divákům líbit. Utkání bylo oboustranně zajímavé. Dominovali oba dva brankáři a z naší strany chybí k maximální spokojenosti pouze využití přesilové hry čtyři na tři v prodloužení.

Miloš Říha (Pardubice): My jsme zápas nezačali tak aktivně, jak obvykle začínáme na hřištích soupeřů. Nehráli jsme důsledně střední pásmo a právě ta první třetina dostala Spartu na koně. Pouštěli jsme domácí do naší třetiny naprosto lehce. Od druhé části hry jsme zvýšili aktivitu a agresivitu, vytvořili jsme si několik šanci, ale bohužel jsme je neproměnili. V závěrečné třetině i v prodloužení to bylo drama. Absolutorium zaslouží oba brankáři.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek