17., neděle 27. 10. 2002
Havířov - Sparta HAV - SPA
Havířov: Mařík - V. Čech, Štefanka, Divíšek, Ďurčo, Harant, Dobrovolný - Míka, Hrbek, Kopecký - Procházka, Sršeň, Bednařík - Křestan, Staněk, Vymazal.
Sparta: Přikryl - Slavík, Srdínko, Richter, Jiruš, Ptáček, Šrek, Hanzlík - Špaňhel, Broš, Kašpařík - Tomík, Leška, Havelka - Zelenka, Martinec, Tomajko - Žemlička, Branda, Vondráček.
Branky a nahrávky: 8. Sršeň (Ďurčo), 37. V. Čech (Hrbek), 45. Míka - 10. Tomajko (P. Martinec, Zelenka), 15. Jiruš, 19. Tomík (Leška, Jiruš), 40. Broš (Martinec, Ptáček), 43. Tomík (Leška, Slavík), 44. Žemlička (Leška), 58. Tomík (Jiruš). Rozhodčí: Homola - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1737.
HC Sparta Praha

Komentář

Reportáž bohužel není k dispozici.

Ohlasy trenérů

František Vorlíček (Havířov): Do zápasu jsme šli s tím, že když se máme chytit, tak s kým jiným, než se silným soupeřem. Přestože jsme prohráli, dovolím si tvrdit, že náš výkon byl srdnatý a odvážný. Hlavně pak ve druhé třetině, kdy jsme si vytvořili tlak, bohužel dávat góly je stále naší velkou slabinou. Zlom ve vývoji pak přišel v závěru třetiny druhé a na začátku třetiny poslední. Tři rychlé góly nás zlomily a Sparta už zápas v poklidu vyhrála.

Václav Sýkora (Praha): Do Havířova jsme jeli s úmyslem nedovolit domácím hrát aktivně, musím však přiznat, že začátek se nám nepovedl. Domácí se dostali do vedení, gól nás ale do kolen neposlal, naopak. Nejenže jsme dokázali vyrovnat, ale do závěru třetiny jsme ještě získali dvoubrankový náskok. Druhých 20 minut jsme nevím z jakých důvodů na tlakové hře polevili, domácí nás zatlačili a zaslouženě snížili na kontaktní gól. Rozhodujícím momentem pro další vývoj a celkové naše vítězství byl pak závěr druhé a začátek třetí třetiny, kdy se nám podařilo odskočit na rozdíl čtyř branek. Závěr už pak byl zcela v naší režii.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek