47., neděle 16. 2. 2003
Sparta - Vsetín SPA - VSE
Sparta: Bříza - Nedvěd, Srdínko, Richter, Šrek, Ptáček F., Jiruš, Nedoma - Kratěna, Broš, Tomajko - Paroulek, Leška, Bělohlav - Tomík, Šimíček, Kubinčák - Zelenka, Martinec, Havelka - Špaňhel.
Vsetín: Biegl - Luža, Frolo, Jaškin, Ptáček B., Polák J., Hrabal, Kučný - Kucharczyk, Vak, Stantien - Kotásek, Vampola, Demel - Kacíř, Ambruz, Streit - Dubec, Korotvička, Vymazal.
Branky a nahrávky: 25. Tomajko (Kratěna,Broš), 33. Šimíček (Kubinčák), 34. Broš (Richter), 50. Kratěna (Srdínko,Broš) - 54. Dubec (Vymazal,Frolo). Rozhodčí: Bolina - Barvíř, Padevět. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváků: 3900.
HC Sparta Praha

Komentář

O play-off bojující Valaši předvedli na Spartě houževnatý výkon. V týmu Vsetína nastoupilo několik juniorů. Po profesorském výkonu v první třetině sparťané zápas rozhodli třemi přesnými trefami v rozmezí deseti minut druhé části hry. Poprvé se ze střeleckého úspěchu ve Spartě radoval Roman Šimíček. Jeho gól se nakonec ukázal vítězným. Sparta opět oživila naději na druhé místo po základní části.

Do duelu se Vsetínem Sparta vtrhla aktivněji než její soupeř, ale výsledkem byl pouze rozchytaný brankář Valachů Radovan Biegl. Po gólu volala Kratěnova šance hned v 10. sekundě zápasu. Úvodní část hry byla ve znamení častého vylučování. V plném počtu hráče byla odehrána pouze polovina třetiny. Vsetín se postupem času dostával do útoku a zejména při šanci Kotáska, který trefil břevno, stálo při Spartě štěstí. Na druhé straně hýřila aktivitou zejména Brošova řada, ale asi největší šanci měl po bombě Richtera od modré Petr Leška, jeho pokus ovšem mýřil jak nad Biegla, tak nad jeho branku.

V prostřední části hry sparťané střelecky ovládli ledovou plochu. Vsetín si dokázal vypracovat několik šancí, zejména Kacířův samotný nájezd na Břízu byl nebezpečný, ale střelecky koncertovali domácí. Do vedení poslal po akci celého Brošova útoku Tomajko. Tři minuty po polovině utkání se poprvé radoval z branky v dresu Sparty Roman Šimíček. Za pár desítek sekund Broš vyslal přesnou střelu nad rameno Radovana Biegla a bylo rozhodnuto. V závěru třetiny ještě diváci s napětím sledovali bruslařský souboj Břízy a Ambruze a ačkoli byl vsetínský forvard rychlejší, Bříza situaci skvěle vyřešil.

Závěrečná část přiliš hokejové krásy nepřinesla. Rozhodnutý duel se dohrával již spíše z povinnost, ale branky padaly i nadále. Nejprve se trefil Ondřej Kratěna, a to důraznou dorážkou z prostoru před brankovištěm. Vsetín bojoval alespoň o čestný úspěch. Blízko k němu byl v polovině poslední dvacetiminutovky Korotvička, ale puk do prázdné branky nenasměroval. Petr Bříza však přesto čisté konto neudržel, překonal jej v 54. minutě po přihrávce Vymazala Dubec. Hra poté upadla do letargie, závěr zápasu již byl v moci Sparty, která Valachy do šancí již nepustila.

Ohlasy trenérů

Alois Hadamczik, Sparta: Jsme spokojeni s výsledkem. Měli jsme hodně zraněných, kteří chyběli až jeden a půl měsíce. Proto teď hrajeme na čtyři útoky a sedm obránců. Chceme mít kompaktní mužstvo.

Zdislav Tabara, Vsetín: Spokojeni můžeme být jen za první třetinu nebo do gólu na 0:1. Pak byla Sparta lepší, dostávala se do šancí a my jsme byli pod tlakem. Dělali jsme chyby a dostali jsme rychlé góly. Zarputilost a bojovnost, která nás zdobila, se v posledních zápasech vytratila. Pokud hráči nebudou ochotni chodit před branku, play off se nám bude vzdalovat. Dnes by bylo velké překvapení, pokud bychom tu získali body.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek