17. 10. 2004 | Lucie Vítková

Sparta s přehledem přehrála Liberec

14., neděle 17. 10. 2004
Sparta - Liberec SPA - LIB
Sparta: Bříza - Dobroň, J. Řezníček, Pilař, Jan Hanzlík, L. Procházka, Richter, Schnábel - Ton, Marek, Chabada - Hlaváč, P. Nedvěd, D. Výborný - Kratěna, Broš, Olesz - Netík, Kašpařík, Sivek.
Liberec: Hnilička (17. Falta) - L. Šmíd, Jiruš, Holub, M. Duben, J. Moravec, Jiří Hanzlík, od 30. navíc Krstev, od 41. Jareš - Čermák, Vaic, Tomajko - V. Novák, Plodek, S. Procházka - R. Vrbata, Nedorost, P. Rozsíval - Klimenta, Vampola, Víšek.
Branky a nahrávky: 8. D. Výborný (Hlaváč), 12. P. Nedvěd (D. Výborný, Marek), 17. Broš (Olesz), 38. Chabada (Marek, D. Výborný) - 38. Nedorost (Čermák, Tomajko), 46. Plodek (V. Novák, S. Procházka). Rozhodčí: Bolina - Rozlílek, Sichrovský. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:2. Diváci: 4122.

Druhou čtvrtinu Sparťané načali s Libercem, který do T- Mobile Areny přijel podruhé behěm měsíce. Domácí hokejisté díky výborné první třetině, kdy vsítili tři góly, přehráli svého soka poměrem 4:2.

Fotogalerie

Komentář

V úvodních minutách zápasu měli více ze hry Pražané, kteří se do svého soupeře pustili zostra. Na trestnou lavici brzy putoval exsparťanský útočník Novák. Sparta zamkla Tygry v obranném pásmu. Po krásné kombinaci netrefil Marek prázdnou branku, Pilařova rána minula Hniličkovu svatyni. Poté přeskočili Sparťané mantinel v šesti a v početní výhodě si zahrál také Liberec. Šance před Břízou promarnili nejdříve Plodek, o chvíli později Procházka. V 8. minutě střílel z nulového úhlu Hlaváč, Hniličkou vyražený puk se dostal na hůl Výborného , který ho zasunul do branky a otevřel tak skóre zápasu na 1:0. Na druhé straně se dvakrát blýskl Bříza, který zlikvidoval střelecké pokusy Rozsívala a Vrbaty. Před Hniličku se dobře probíjel nejprve Hlaváč, poté Výborný a nakonec poloodkrytou branku netrefil Hanzlík. Ve 12. minutě si odpykával svůj trest liberecký Hanzlík, když se domácí hokejisté radovali podruhé. Po krásné kombinaci Marka s Chabadou zvyšoval na 2:0 střelou z první pod Hniličkovu ruku Nedvěd. Střelu Richtera ještě strážce branky Bílých Tygrů zastavil, ale v 17. minutě už nestačil na přesnou střelu Broše , který vymetl pravý roh branky hostů a zvýšil tak na 3:0. Značně nervózního Hniličku vystřídal v brance Pavel Falta.

Druhou část utkání načal Duben střelou do skrumáže před brankou se kterou si však Bříza poradil. Únik Tona s Markem zastavil ofsajd, střela Netíka šla těsně vedle Faltovy branky. Sparta svého soka na dlouhé minuty zamkla v obranném pásmu. Kombinace diváci viděli pěkné, ale výraznější šance k vidění nebyla. Možnost ke skórování promarnil v přesilové hře Hlaváč. Zaskočený Liberec si šance nevytvářel ani ve své početní výhodě, když na trestné lavici seděl Marek. Při vyrovnaném počtu hráčů na ladě nezakončil ideálně nájezd Ton, Kratěnův únik mezi tyčemi Faltovy branky také neskončil.V další přesilové hře si nenašly skulinky ve výstroji hostujícího brankáře střely Netíka ani Nedvěda. Ve 38. minutě si náhradního gólmana Bílých Tygrů vychutnal Martin Chabada, který si Faltu položil a poté měl spoustu času vsítit čtvrtý gól Pražanů. O 53 vteřin později se o první gól hostů postaral v přesilové hře Nedorost, který usměrnil Čermákovu nahrávku pod ruku Břízy a snížil tak na 1:4.

V posledním dějství se hrál podprůměrný hokej. Domácí hokejisté neměli kam spěchat a tým Tygrů zřejmě na zvrat utkání neměl síly. V prvních pěti minutách diváci mohli zatleskat jen dobře mířené střele Řezníčka. Ve 46. minutě se měnilo skóre zápasu naposledy. Novák od mantinelu našel dobře najetého Plodka a ten nikým nepokrytý blafákem překonal Břízu podruhé. Na rozdíl jediné branky mohl snížit nejprve Čermák a poté Jiruš, avšak oba si vylámali zuby na brankáři domácích. Závěr zápasu se nesl v marné snaze libereckých vytvořit si závěrečný tlak. Sparta pevnou obranou modré čáry nepřipustila žádné komplikace, v posledních minutách se hosté nedostali ani k power play.

Ohlasy trenérů

Leo Gudas (Sparta): "Rozhodli jsme utkání hned v první třetině a pak už jsme si vedení hlídali. Herně to potom z naší strany nebylo to, co bychom chtěli. Nejdůležitější jsou však tři body."

Josef Paleček (Liberec): "Sparta hrála a my jsme byli pouze diváky. Především první třetinu jsme odehráli prachbídně. Tak špatný výkon jsem z naší strany ještě neviděl a doufám, že už se to nebude opakovat."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek