7. 11. 2010 | Petr Schwank, Lucie Strouhová, Petr Schwank

SPA - MBL 3:1 - Po třech prohrách Sparta konečně naplno bodovala

20., neděle 7. 11. 2010
Sparta - Mladá Boleslav SPA - MBL
Sparta: Pöpperle - O´Brien, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Macholda, Salcido, od 21. navíc Husák - Ton, D. Výborný, Smoleňák - Kůrka, Broš, Pacovský - Bartánus, Koreis, Hromas - D. Tůma, Karpov, Kafka. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Hay, Duben, Macháček - Tvrdík, Divíšek, Macho - Pabiška, Vrbata, Boháč - Bahenský, Hrdel, Nouza - Loskot, Gajovský, Handlovský. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.
Branky a nahrávky: 32. Výborný (Broš , Smoleňák), 50. Ton (O´Brien), 60. Broš (Kůrka, Výborný) - 33. Bahenský (Gajovský). Rozhodčí: Šindler, Homola - Pouzar, Bádal. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4449.
Po třech porážkách v řadě si Sparta konečně připsala vítězství za tři body. Na domácím ledě udolala Mladou Boleslav, když po dvou třetinách byl stav zásluhou Výborného a Bahenského stále nerozhodný. V poslední části však udeřil kanonýr Ton a výhru pečetil do prázdné branky Broš na konečných 3:1 pro Pražany.

Fotogalerie

Komentář

Domácí vlétli do utkání s dalekou větší vervou než jejich středočeský soupeř a hned zpočátku mu jasně naznačili, že nedají kůži zadarmo. Boleslavští prakticky až do páté minuty nevyjeli z vlastní třetiny. V první velké šanci Sparty se objevil v sedmé minutě Výborný, kterému poslal kotouč do prostoru mezi kruhy Petr Ton. V ochozech, kde mimo jiné seděli i fotbaloví kolegové domácích hokejistů, to však po jeho střele jen zašumělo.

Hosté poprvé zahrozili, až když se třetina přelila do druhé poloviny. Obranou domácích se prodral Vrbata s Pabiškou, Pöpperle se však nenechal vyvést z míry. Sparťané měli možnost otevřít skóre ve 14. minutě, kdy hráli přesilovku. Na Schwarze pršel jeden kotouč za druhým, všechny ale dokázal hostující gólman ztlumit, takže se ani tentokrát stav utkání neměnil. Mohlo se tak ale stát v poslední dvouminutovce, kdy hráli sparťané ve třech. Domácí si však poradili a i díky tomu odcházely oba celky do šaten za nerozhodného stavu.

V první šanci druhého dějství se ukázali Broš s Kůrkou, přičemž druhý jmenovaný jen těsně minul Schwarzovu klec. O několik minut později napřáhl na druhé straně boleslavský Divíšek, trefil však jen Pöpperleovu výstroj. Sparťané stupňovali tlak a jejich snaha se brzy přetavila v úvodní branku. Smoleňák oslovil úplně volného Broše, který sice položil Schwarze na led, kotouč však do brány neprocedil. To se povedlo až Davidovi Výbornému, který volný puk uklidil do sítě.

Z vedení se však domácí radovali jen minutu a několik málo sekund. Z prostor vhazovacího kruhu vypálil Zdeněk Bahenský a jeho střela zaplula až za Pöpperleho. Před brankovištěm mu clonila dvojice hráčů. I druhá dvacetiminutovka tak skončila nerozhodným výsledkem.

Poslední pasáž hry se podobně jako dvě předchozí nesla v útočném duchu. Do velké šance poslal milimetrovou přihrávkou před brankoviště Výborný Smoleňáka, jeho pokus však na poslední chvíli zachránil Schwarzův rozštěp. Jednička Středočechů se pořádně zapotila i po střele Gulašiho a obzvlášť Pacovského, která mířila do boční sítě.

Hosté potom zásluhou Tomáše Nouzy pořádně zaměstnali domácí obranu. Ta však ve spolupráci s Pöpperlem boleslavský nápor zvládla. A hned z následného protiútoku udeřila podruhé. Petr Ton se prosmýkl kolem svého strážce a ujížděl sám na Schwarze. Hostující gólman se mu sice po „Haškovsku“ vrhl pod nohy, ale sparťanský kanonýr ho včas objel a zavěsil do prádzné klece. Ani dlouhá hra bez gólmana už Středočechy nespasila. Naopak. Půl minuty před koncem pojistil výhru trefou do prázdné klece Michal Broš.

Ohlasy trenérů

Miloslav Hořava (Sparta): "Bylo to upracované a vyrovnané utkání, které nebylo zřejmě moc na koukání. Pro lidi to nebylo až tak zajímavé, protože důležitost bodů si uvědomovala obě mužstva. Vyhrál ten šťastnější."

Vlado Hiadlovský (Mladá Boleslav): "Byl to vyrovnaný zápas, v němž jsme si alespoň bod zasloužili za bojovnost. O osudu utkání rozhodla stará pravda ´nedáš - dostaneš´, kdy jsme se nechali zlákat příležitostí vstřelit gól, ale pak jsme ta zásadním způsobem propadli a soupeř toho využil ke vstřelení vítězného gólu."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek