1. 4. 2011 | Oliver Sálus, Tereza Velikovská, Oliver Sálus

SPA - KOM 2:4 - Sparta ukončila sezónu porážkou s Brnem

POU11, pátek 1. 4. 2011
Sparta - Kometa Brno SPA - KOM
Sparta: Novotný (30. Sedláček) - Veselý, Gulaši, Philipp, Žovinec, Macholda, Sobotka, Jakub Kolář, Zacpálek - Ton, D. Výborný, Přibyl - Žálčík, Luňák, Hromas - Forman, Rubeš, Pacovský - Sovík, Bartánus, Tůma. Trenéři: M. Hořava a Rulík.
Kometa Brno: Trvaj - Dlapa, Protivný, Ostrčil, Sova, Šenkeřík, Kempný - Erat, R. Procházka, Polodna - Jankovič, Křivohlávek, O. Stehlík - Švaňhal, Meidl, Jakub Svoboda. Trenéři: Lubina a Číhal.
Branky a nahrávky: 22. Gulaši (Přibyl, Ton), 51. Ton (D. Výborný, Gulaši) - 3. Jankovič (O. Stehlík, Křivohlávek), 11. Švaňhal, 38. Protivný, 59. Švaňhal (Kempný). Rozhodčí: Kalivoda, Pešina - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:1. Diváci: 1848.
Praha - V posledním zápase sezóny Sparta podlehla brněnské Kometě. Ta šla do vedení už ve třetí minutě, kdy se z dorážky trefil Jankovič. Sparta se sice v průběhu utkání přiblížila na rozdíl jediné branky, ale hosté si tři body pohlídali a vítězství 4:2 zpečetil v 59. minutě do prázdné branky Švaňhal.

Fotogalerie

Komentář

Utkání začalo v útočném duchu, hned po několika vteřinách se do první pohledné akce dostala elitní formace domácích ve složení Výborný, Přibyl a zakončující Ton. Byli to však brněnští hokejisté, kteří otevřeli skóre. Začátkem druhé minuty se přesnou střelou pod víko prosadil Branislav Jankovič. Sparťané se drali za vyrovnáním, zaměstnávali hostujícího brankáře Baruse. Ve 12.minutě ale přišla druhá rána pro domácí, Ondřej Švaňhal teprve druhou brněnskou střelou v zápase podruhé prostřelil Novotného. Domácí mužstvo ještě po zbytek třetiny tlačilo, branku však sparťané vstřelit nedokázali.

Začátkem prostředního dějství domácí hráli přesilovou hru. Puk dostal na modrou Michal Gulaši a ranou z první, a ještě k tomu o tyčku div, že neprotrhl síť. Holešovičtí snížili a jejich tlak a cesta za vyrovnáním se stupňovala, pak však přišla řada slepených faulů, což zapříčinilo tlak na druhé straně kluziště – u branky Filipa Novotného. Ten byl v polovině utkání vystřídán svým juniorským kolegou Sedláčkem. Ve 38. minutě využil jednu z přesilových her Tomáš Protivný , a vrátil tak brněnským znovu dvoubrankový náskok.

Obě mužstva dělilo od konce sezony pouhých dvacet minut, o nic už nešlo, podle toho také vypadala závěrečná část utkání. Sparta měla ale i přes tento fakt o něco více ze hry, než Moravané. V 51.minutě se po střel Výborného šikovně prosadil Petr Ton. V následné přesilové hře pak domácí byli blízko vyrovnání, Bartánus ale osamocen před Trvajem svou šanci spálil. Nic víc už se sparťanům nepovedlo, a tak ještě v poslední minutě zkusili hru bez brankáře, kterou využil Ondřej Švaňhal. Poslední zápas sezony Sparta prohrála 2:4.

Ohlasy trenérů

Miloslav Hořava (Sparta): Těžko ten poslední zápas nějak více komentovat. Je škoda, že jsme nevyhráli, ale bohužel se tak stalo. Je to škoda kvůli lidem, protože jich tu bylo přes 1800 a mohli jsme jim udělat alespoň malou radost.

Ladislav Lubina (Brno): Byl to poslední zápas sezony, opět hraný v exhibičním tempu, ale já jsem rád, že jsme nakonec zakončili tu sezonu vítězstvím a odvážíme si tři body. S patnácti hráči jsme hráli proto, že více útočníků nyní nemám, takže jsme nastoupili s těmi devíti, kteří mi k dispozici na tréninku zbyli, a doplnili to třemi obrannými dvojicemi.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila