4. 11. 2018 | Vojtěch Martinek

PCE - SPA 4:5p - Z Pardubic se dvěma body!

17., neděle 4. 11. 2018
Pardubice - Sparta PCE - SPA
Pardubice: Kacetl – Trončinský, Holland, Wishart, Cardwell, Děrvuk, Hrabal, Budík – Rolinek (C), Marosz, Sýkora (A) – Treille (A), Bubela, Skokan – Perret, Dušek, Vondráček – Kusý, Poulíček, Mandát.
Sparta: Machovský – Košťálek, Pavelka, Dvořák, Delisle, Blain, Gregorc – Kumstát, Pech (A), Říčka – Rousek, Sill, Jarůšek – Buchtele, Vrána (C), Kudrna – Pšenička, Smejkal, Beran.
Branky a nahrávky: 8. Marosz (Trončinský, Sýkora), 31. Treille (Dušek, Bubela), 47. Bubela, 57. Rolinek (Trončinský, Sýkora) – 25. Říčka (Kumstát, Blain), 44. Blain (Vrána, Kudrna), 48. Buchtele (Kudrna, Blain), 55. Jarůšek (Kudrna, Košťálek), 63. Blain (Pech, Říčka). Rozhodčí: Hradil, Kika – Lhotský, Malý. Vyloučení: 6:5. Využití: 3:1. Diváci: 8 338. Střely na branku: 33:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4, 4:4, 4:5. Nejlepší hráči utkání: Miloš Bubela – Jeremie Blain.
V posledním duelu před reprezentační přestávkou zavítali sparťané na východ Čech, odkud si po dalším skvělém obratu odvezli dva body za výhru v prodloužení! Dramatickou devítigólovou přestřelku s Pardubicemi rozhodl ve třetí minutě nastaveného času obránce Jeremie Blain, který si tak připsal již druhou trefu v utkání.

Fotogalerie

Komentář

První větší šanci ve vyrovnaném úvodu střetnutí měli domácí – Rolinek se uvolnil na pravém kruhu, jeho zakončení však nebylo vůbec přesné. Pardubický veterán nedlouho později podrážením nadělil soupeři přesilovou hru, kterou jeho spoluhráči zvládli ubránit bez větších komplikací. Kacetl příliš práce neměl, zatímco Machovský se po vyloučení Dvořáka v sedmé minutě prakticky nezastavil. Obrovský nápor nakonec vygradoval první trefu, když z prostoru pro vhazování sparťanskou síť rozvlnil Rostislav Marosz.

Branka Východočechům vlila krev do žil. Nad svým sokem si udržovali jasnou převahu a v polovině periody se jim podařilo za hostujícího gólmana poslat další kotouč, ovšem rozhodčí tento gól neuznali pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Druhý zásah, byť neplatný, byl pro Kruppovy svěřence jasným a důrazným varováním, po kterém začali s Dynamem srovnávat krok a později měli i mírně navrch. Najít recept na Kacetla se jim ovšem nepodařilo.


Pardubice se po přestávce okamžitě nastěhovaly před Machovského a nehodlaly se odtamtud jen tak klidit. Většina jejich střel však mířila úplně mimo svatyni, a byla to tak Sparta, která se ve druhé třetině prosadila jako první – rychlý protiútok v branku přetavil Robert Říčka, a rázem se tak začínalo zase od začátku. Následný průběh hry přinesl celkem vyrovnanou podívanou, ve které si šance vypracovávali jak domácí tak hosté.

Přesilovky Dynamu vycházely. Tu po druhém vykázání Dvořáka na konci úvodní dvacetiminutovky sice nevyužilo, Blainovo podražení z devětadvacáté minuty ale nekompromisně potrestal Sacha Treille. Misky vah se tak opět překlopily na stranu Kopřivovy party. O rychlou odpověď se pak pokusil Vrána, který ale bekhendem minul Kacetlovu branku. Neúspěšně skončily i další pokusy Pražanů a po dvou dějstvích platil stav 2:1.


Vedení si však domácí neudrželi. Hned zkraje třetiny byl vyloučen právě Francouz Treille a krátce po vypršení jeho trestu Kacetla dělovkou od modré překonal Jeremie Blain. Projektil kanadského beka odstartoval v Pardubicích brankové hody – nejprve se se štěstím prosadil Miloš Bubela, na jehož trefu o necelé dvě minuty odpověděl Jan Buchtele. Následně mohl poprvé v utkání poslat do vedení Spartu Pšenička, jenže jeho zakončení Kacetl na poslední chvíli vykryl betonem.

Pražská defenzíva následně na chvilku povolila a hned z toho bylo několik nebezpečných výpadů soupeře, Machovský v této části hry hodně podržel svůj tým. Hosté se nicméně rychle vrátili zpět do hry a aktivitou donutili soupeře faulovat, přičemž svou šestou početní výhodu už konečně využili. Richard Jarůšek z velké vzdálenosti propálil vše, co mu stálo v cestě. Z náskoku se ale nemohli těšit dlouho, jelikož tři a půl minuty před koncem v přesilovce udeřila první pardubická lajna, konkrétně Tomáš Rolinek – 4:4! Základní hrací doba tak o vítězi nerozhodla, na řadu muselo přijít prodloužení.


V něm nejprve Sparta ubránila oslabení a následně sama udeřila. Bod navíc jí svou druhou trefou v zápase přisoudil Jeremie Blain, a dokončil tak další obrat.


Ohlasy trenérů

Břetislav Kopřiva (HC Dynamo Pardubice): „Naše mužstvo podalo výborný výkon, navíc po včerejším zápase v Litvínově. Soupeř byl skvělý, přesto jsme měli momenty, kdy jsme Spartu přehrávali. Jsme rádi za bod, protože jsme mohli zápas úplně ztratit, ale díky přesilovce, které se obecně zlepšily, jsme zápas srovnali. Mužstvo se zvedlo a já klukům děkuji za to, jak k zápasu přistoupili, jsou opravdu servaní.“

Jaroslav Nedvěd (HC Sparta Praha): „Přišlo hodně lidí, padlo hodně gólů, zápas byl nahoru dolů a mohlo se to zvrtnout i ve prospěch domácích. Děkuji našim klukům, že to za žádné situace nevzdali, už tu pauzu potřebujeme. Přijeli jsme se šesti obránci a nakonec dohrávali s pěti, zranil se i další útočník a neměli jsme sílu na to, abychom tolik bruslili, ale kluci se k tomu postavili dobře. Mrzí mě zranění Tomáše Pavelky, který měl jet hrát za národní tým, ale má polámané kosti v obličeji.“

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek